Притчи Соломонови

Притчи Соломонови

Хората много уважавали цар Соломон и вярвали на думите му. Веднъж се събрали, за да го попитат за важните неща, с които се сблъсквали в живота си. Преди да им отговори, мъдрецът ги посъветвал:
— Не забравяйте, че всеки от вас е светлина и храм на правдата. Всеки от вас е частица от Вселената. Винаги питайте сърцето си, преди да предприемете нещо, чуйте го чрез любовта. Блажени са тези, които са научили езика на Бог.

За смисъла на живота

Животът е пътуване, животът е цел и награда. Животът е танц на Любовта. Не пренебрегвайте нито своя живот, нито този на близките си и на другите хора, с които се срещате. Нека вашият живот бъде празник, защото той е ценен сам по себе си. Животът е всеки миг, в който съществуваме и той е безценен.

За нещастията

Истина е – каквото посеете, това ще пожънете. Ако сте нещастни, значи това сте избрали. Избрали сте да бъдете бедни и огорчени. Не обвинявайте, защото така губите силата си. Открийте себе си в Царството Божие, не губете времето си напразно. Учете се да вървите по пътя си и не разрешавайте на никого да погуби душата ви.

За благодарността

Помнете, всеки от вас носи Божията искра в себе си. Не съдете, не делете – бъдете благодарни за всичко, което се случва. Обичайте себе си, защото само тогава ще бъдете способни да обичате другите.

Молете се, но не се пазарете с Бог. Помнете, че усещането за щастие е най-добрата храна за душата.

За щастието

Щастливи са обичащите, щастливи са благодарните. Щастливи са тези, които откриват рая в себе си, които даряват и приемат помощ с радост в сърцето.
Щастливи са, които са пробудили сетивата си, които търсят, които са се научили да чуват гласа на Бог.

Изпълнявайте предназначението си, учете се да живеете в хармония и да съзирате красотата на всеки миг от живота си в този свят, и ще бъдете щастливи.

Щастливи са хората, които са готови да приемат щастието, мъдрите, осъзналите себе си. Които възхваляват живота и се отдават на съзидание.
Щастливи са свободните и прощаващите.

За изобилието

Вашият живот е велика ценност за Бога, а Бог е съкровището във вашето сърце. Богатството вътре в нас е неизтощимо, както е безгранично изобилието на света. Помнете – колкото повече давате, толкова повече ще получите.

Блажени са хората, които съумеят да откриват съкровището в себе си.

За хармонията

Живейте просто. Не вредете, не завиждайте, не пускайте червея на съмнението в сърцата си – научете се да го преодолявате и да се пречиствате чрез това.

Посветете се на прекрасното, на творчеството заради самия процес на съзидание, а не заради признанието, което може и да не получите.
Преобразете миналото, учете се да забравяте лошото. Нека тялото ви бъде изпълнено с любов – това е енергията, която одухотворява всичко. Където е любовта – там е Бог.

За съвършенството

Щастливият човек може да преобрази мнозина. Нещастните остават роби, тъй като щастието обича свободата.

Истина е – Свободата носи радост. Постигайте изкуството да сте щастливи. Открийте душите си за света и той ще ви открие вълшебствата си. Забравете противопоставянията и конфликтите.

Живейте в хармония и бъдете себе си!