Принцесите на Ели Сааб в колекцията пролет-лято 2015

Принцесите на Ели Сааб в колекцията пролет-лято 2015Ливанският дизайнер Ели Сааб умее да превърне всяко момиче в принцеса. Неговите тоалети, без значение от коя колекция са, вдъхновяват и преобразяват. Пищни поли, открити гърбове, деколтета, шлейфове, бродерия, пайети – Сааб е магьосникът, който сякаш разказва приказки на подиума. Завидното му постоянство понякога предизвиква критиката, че не предлага нищо ново, нищо революционно. Но във времената, когато в облеклото упорито се размиват границите между половете, да обличаш принцеси си е истинско предизвикателство.

В колекцията на Сааб за пролет-лято 2015, представена в Париж през седмицата на висшата мода отново присъства познатата цветна тема. В замяна на тъмно-сините цветове от зимната колекция на дизайнера идва младежки романтичната палитра на всички нюанси на бежовото.

Всеки от моделите в облеклото на култовия майстор прилича на нежна горска нимфа, а леко спускащите се тъкани, потрепващи от най-малкото движение, създават усещане за съживяващата се природа. Както отбелязват модните наблюдатели – те сякаш са „отнесени от вятъра на великолепието”.

Брандът не изменя на култовите си традиции – използвани са най-скъпи материали, лека дантела, скъпоценни камъни и бродерия, които по най-добрия начин подчертават шикът и елегантния дизайн. Вдъхновението на Сааб за тези блестящи тоалети идва от миналото му. На това са посветени и каталози с портретите на родителите на дизайнера като млади, които той представи заедно с колекцията си.

Към днешния момент дизайнерът от Бейрут се смята за един от най-последователните в развитието на своята концепция на сияещ и елегантен шик, идеално подхождащ за червения килим, която сам той нарича „Златният век”. В новата му колекция пролет-лято 2015-та са добавени освежаващи нови нотки.

Палитрата на новата му колекция е сдържана, което не я прави по-малко ярка. Преобладават пастелните тонове – бежово, сиво, прасковено, светлозелено и нежнорозово. В новия сезон Сааб представя и по-сложни по цветова гама тоалети. Разноцветни рокли със сложен принт, напомнящ едновременно пеперуди и цветя.

Ели Сааб рядко използва принтове в своя дизайн, но сегашната линия, вдъхновена от рокли с лалета, които е носила майката на дизайнера, още веднъж подчертават модната тенденция на тази пролет. Елегантните рокли са допълнени от тънки коланчета в тон с дрехата. Друг важен детайл са удобните джобове, които присъстват на всеки от свободните тоалети.

Фурорът на представянето е сияйният булченски тоалет, неповторим в своето великолепие. За тази роля Ели Сааб избра модела Анна, дъщеря на известната манекенка от миналото Пат Кливланд.
Снимки: БГНЕС