Прическа според зодията

Прическа според зодията Ах, тази астрология! Не стига, че дава указания как да се държим, с кого да общуваме и как правилно да тълкуваме знаците на съдбата, но не пропуска и зоната на красотата. Астролозите имат идеи как трябва да се подстригват и какви прически да избират дамите от различните зодии, така че максимално добре да изразят пред околните вътрешния си свят и да привличат късмета. Прочетете, изберете… и имайте предвид, това са само идеи! Отнасят се към модните днес начини на подстригване, не за времето на Мария Антоанета!
И така:

ОВЕН. Къса прическа, тип „момчешка”. Краищата на косата се обработват с пяна или гел, за да придобият ефект на „лек безпорядък”.

ТЕЛЕЦ. Прическа, която открива шията, или тип \“каре\“ с лека асиметрия. Временно оцветяване със златиста пяна или с оттенъци на мед.

БЛИЗНАЦИ. Малко \“химия\“ и обикновена прическа, която според настроението може да се променя с пяна и намачкване. За къдравите близнаци – прическа на пластове.

РАК. \“Подредено каре\“ за права коса, по-често използване на подхранващи маски. Отделни кичури могат да се обработят с гел, за по-модно звучене на прическата.

ЛЪВ. Подстригване „на черта” и последващо издухване в пищна прическа със сешоар и кръгла четка. Или прибрана назад коса, с няколко падащи кичура над слепоочието.

ДЕВА. Малка стилна подредена прическа, с отделни блестящи кичури.

ВЕЗНИ. Прическа на пластове с дължина до под ухото, изискана и с многоцветно мелиране.

СКОРПИОН. \“Каре\“ малко по-дълго от ушите. Ако се боядисва – да се използват ярки наситени цветове.

СТРЕЛЕЦ. Свободно разпусната коса или подстригване на пластове до раменете или по-дълга.

КОЗИРОГ. Сдържана прическа с бретон и изправена коса до раменете. Или леко „раздвижени” кичури, фиксирани с гел и лак.

ВОДОЛЕЙ. Косата може да бъде изправена, боядисана в оригинален цвят, да се използват блестящи фибички с камъни.

РИБИ. Средно „каре” с ефект на пригладена към главата коса, може със съвсем леко разрошване.