Потенето и звуците ни плашат по време на секс

Потенето и звуците ни плашат по време на сексСексът е страхотно емоционално и физическо преживяване, сливане на телата и израз на любовта между мъжа и жената. Този акт обаче е съпроводен и с вътрешни страхове, които често са типични за двата пола. Нови проучвания доказват, че има общи страхове, съобщава БГНЕС. Те са седем, но сигурно има и такива, които не са попаднали в обсега на вниманието на изследването.

Треперене
Необяснимо треперене на цялото тяло или на отделни групи мускули, както и схващане на мускулите се определя като проява на неочаквана реакция по време на секс.
Когато тялото започва да трепери, се понижава качеството на секса, концентрацията на партньорите намалява и те могат да прекъснат акта.

Потене
Всички знаем, че е съвсем нормално да се потим, когато правим секс. Физическото натоварване е голямо, изразходват се много калории, а потните жлези работят интензивно. Миризмата на пот, когато се прегръщаме, може да изиграе отрицателна роля и някой от партньорите да се уплаши и да прекъсне невероятното удоволствие.

Дупето
Колкото и да не е за вярване, че сме толкова концентрираме да мислим как изглеждаме, суетността е типична и за мъжа, и за жената. Само при леко съмнение в сексапилността на дупето някой от партньорите изпитват силно чувство на тревога и притеснение. И това също може да доведе до край на сексуалния акт. В проучването анкетираните определят дупето като най-атрактивната част от тялото си.

Продължителност на оргазъма
Времето, в което мъжете достигат оргазъм и се изпразват, е по-кратко отколкото при жените. Те се безпокоят, че ще свършат прекалено бързо и няма да успеят да задоволят жената в леглото. Нежният пол пък се притеснява, че на него му трябва повечко време, за да се възбуди и да се наслади на оргазъма.
Когато и двамата искат да изпитат заедно оргазъм, което не винаги е лесно, се появява силно напрежение, което също се отразява на секса.

Окосмяването
Този проблем възниква, когато сексуалните партньори се срещат за първи път или не се познават добре. Мъжете се страхуват, че са прекалено окосмени или че изобщо им липсват косми, а жените мислят за окосмяването на краката или на интимните си органи.

При двойки, които се познават и обичат, подобен проблем рядко съществува или се явява причина за провал в секса.

Изпускане на газове
Тялото се натоварва физически при секс, напрежението на мускулите нараства, има и пози, които изискват още по-големи усилия от страна и на двамата. Тялото може да реагира по съвсем естествен начин и да се освободи от газовете.
Двойките, участвали в проучването, са на мнение, че това също създава дискомфорт и поражда страх да не се изложат.

Мимики и звуци
Всички знаем, че по време на секс изражението на лицето ни може да се промени до неузнаваемост, мимиките не са тези, които са типични за нас, а звуците, които издаваме при оргазъм, са странни. Натрапваното мнение да бъдем идеални във всичко поражда и страха, че няма да сме толкова красиви и желани, колкото ни се иска.