Популярни митове за модата, които трябва да рухнат

Популярни митове за модата, които трябва да рухнатНе бе чак толкова отдавна времето, когато младите дами следваха правилото чантата да съвпада по цвят с обувките. За радост тези времена отминаха. Но в света на модата все още има много условности и митове, които би трябвало да рухнат. Въпреки че може да ги видите нанизани по лъскавите модни списания.

Мит 1
Колкото по-скъпа е дадена вещ, толкова е по-качествена
Цената обаче съвсем не е безусловен индикатор. В крайна сметка, производителите поставят като цена не реалната стойност на стоката, а тази, която според тях вие сте готови да заплатите, в това число и само заради марката. Между другото, в асортимента на демократичната марка може да намерите идеален кашмирен пуловер, а в луксозния тренд – пуловер от синтетика.

Мит 2
Очилата не са секси
Това въобще не е вярно! Показват го и проведените анкети сред мъжете. Очилата, както и всеки друг ваш аксесоар, могат да изглеждат така, както искате. Нима не сте виждали съблазнителна учителка с очила?

Мит 3
За сватбена рокля не трябва да се икономисва
Сватбата е особен ден и естествено е всеки да иска да изглежда зашеметяващо във всяко отношение. Поради това мнозина смятат, че сватбената рокля трябва да струва баснословно. Това обаче не е така. Организатори на сватбени тържества са изчислили, че сумата, похарчена за имиджа на булката (облекло, обувки, аксесоари, макияж) не трябва да надвишава 10% от бюджета на сватбата. Доверете се на опита на професионалистите.

Мит 4
Не се съчетават в един комплект повече от 3 цвята
И това не е вярно. Естествено ако се съмнявате, че можете да съберете идеалния гардероб, използвайки няколко ярки оттенъка, по-добре се придържайте към гореспоменатия принцип: една активна вещ и няколко неутрални. Ние обаче ви съветваме да не се притеснявате от експериментите: съчетание на различни щампи в един образ и смелият микс могат да преобразят вашия облик.

Мит 5
За да създадете женствен силует, трябва да избирате вталени модели
Избор на силует в стил 50-те години е най-естественото, ако искате да подчертаете талията. Но не трябва да се ограничавате само с този пример. Има маса други подходи, създаващи илюзия за женствени форми: флорален блок, скъсен жакет или горница, която завършва точно на нивото на талията.

Мит 6
Обувки на висок ток – елегантни ниски обувки
Възможно е обувките на висок ток наистина да изглеждат ефектно и сексуално, но това няма никакво отношение към елегантността. Спомнете си Одри Хепбърн, която се притесняваше от своя ръст и не носеше обувки с ток, по-висок от 2 см.

Мит 7
Разумно е да се прави инвестиция във вечната класика

Естествено малката черна рокля или бежавият тренч няма да попречат никому, но в крайна сметка пари трябва да се харчат за онова, което ще се носи. Пък било то зелени сандали или кимоно с флорални мотиви.