Полицията моли норвежците да не се жалват от снега

Полицията моли норвежците да не се жалват от снегаПолицията от норвежката губерния Ауст-Агдер се обърна с молба към местните жители да престанат да звънят по телефона и да се оплакват от снеговалежа, пише The Metro. Органите на реда съобщиха в Туитър за много такива обаждания на гражданите на телефона на полицията. „Хората звънят и се оплакват, че вали сняг и заради това закъсняват за работа, че пощальонът не може да им занесе вестника и такива подобни. Полицията уведомява, че такива обаждания ще се разглеждат на последно място“, пишат органите на реда.
Както отбелязва представителят на полицията на Ауст-Агдер в интервю за вестник Dagblaget, „хората трябва да приемат факта, че живеят в Норвегия и сняг така или иначе вали и ще вали“. Полицаят напомня, че синоптиците обещават още сняг в идващите дни, като на места той ще достигне до 40 см дневно.
Ауст-Агдер е една от норвежките губернии (фюлке). Разположена е на крайбрежието на Атлантика с централен град Арендал. Добре развит там е високопланинският туризъм.