По какво да познаем, че връзката ни няма бъдеще

По какво да познаем, че връзката ни няма бъдещеВ живота на почти всички жени идва такъв момент. Изключение правят ония, които съзнателно и целенасочено избират самотата. За цял живот. Те обаче не са толкова много. При другите идва момент, в които си задават въпроса: Има ли бъдеще моята връзка? Веднага трябва да кажем, че универсална рецепта за щастлив съвместен живот или брак няма. Всичко зависи от това какви са характерите на двамата и доколко тези характери ще намерят допирателни. Не може да се вярва на астролози, гадатели и психолози, когато става дума за бъдещето на една връзка. Да, в момента сме заедно и се чувстваме добре. Излизаме, ходим на ресторант и кафе, на театър, на гости, всичко върви като че ли по мед и масло. Дали така ще е обаче, ако се обвържем завинаги? Не може да не сте си задавали такъв въпрос.
Ако романът ви сега започва, по-добре се замислете за някои признаци, по които може да усетите дали връзката ви има бъдеще и дали ще ви е добре с него. Пак не става дума за универсална рецепта, но съветите могат да помогнат. Стига да умеете да четете знаците на поведението…

1. Нощ. Улица, грейнала в светлини. Тук таме някоя двойка брои звездите. Това може да бъде картина на невероятна романтика в ранната младост. В реалността на зрялата жена обаче нещата стоят по друг начин – у нея надделява желанието тази романтична разходка да завърши в уютна топла стая с чаша червено вино или поне чаша кафе или чай. Ако вашият избраник на десетата среща продължава да ви води на разходка по заскрежените улици в лютия студ, игнорирайки намеците ви за сгряване с чаша вино, на единайсетия път просто потичайте за здраве до дома си и забравете за този мъж.

2. Той почти до сълзи е разстроен, узнавайки, че зодията ви е Близнаци, примерно. И ако в първите минути, след като сте му съобщили това, мислите, че мъжът се шегува, играейки театър, вижте дали той не търси във вашето недоумение характеристиките на друг зодиакален знак – примерно Риба или Рак. Това означава, че вярва до безкрайност в зодиите и в тяхното съвпадение или несъвпадение. Дори не се опитвайте да прилагате здрав разум. Просто му кажете, че звездите ви са различни.

3. Вие вече от един час се опитвате да вземете думата и да вмъкнете поне две думи в неговия поток на съзнанието, който се излива пред вас, но неуспешно. Само за няколко минути сте узнали всичко за неговите жизнени принципи, любимото куче, спортните му достижения, миналите му връзки и кариерни амбиции. Като по правило такива мъже успяват в ресторанта едновременно със словоизлиянието да поръчат вечеря и вино за себе си и за вас, без дори да ви попитат какво вино предпочитате или какво ястие. Ако опитате да кажете нещо за избраното от него вино, той веднага ви засипва с история на марката, която е поръчал, както и годината на създаване и на продукта. Бягайте незабавно от тези компетентни по всички въпроси мъже, където ви видят очите. Вие така или иначе няма да имате никога шанс да изкажете за нещо собственото си мнение.

4. Той опитва да се шегува както Рос от комедийния сериал „Приятели“, при това без да се чувства нелепо и неудобно, че вие се изчервявате до корена на косите си. Той дори не разбира колко глупави са опитите му да ви разсмее, като по този начин блесне с някаква представа за ерудиция. Вярно, първата вечер бихте могли да го изтърпите, снизходително усмихвайки се на несмешните му шеги и странните пантомими, но помислете – бихте ли искала да бъдете винаги свидетел на такива потоци от словоизлияния?

5. Фатален поглед и привички на класически мачо – още не са гаранция за това, че пред вас стои истински мъж. Един път е строг и взискателен към сервитьора в ресторанта. Друг път ви разкрива полузагадъчно бившите си романи с интимни подробности, съпровождайки разказа си с фриволни шеги. И с всеки нов момент се оказва, че представилият се пред вас вчера като мачо избраник е всъщност все по-малко и по-малко истински мъж. Не си струва даже да му обяснявате причината за вашето нежелание да продължите връзката си – това за него вероятно ще бъде само поредната тема за „гадните“ жени в неговия живот.