Пълнена тиква с боб, свинско и сушени сливи

Пълнена тиква с боб, свинско и сушени сливиНеобходими продукти
една неголяма тиква, около 4/5 кг
300 гр сварен фасул
250 гр свинско месо
1 глава лук
200 гр сушени сливи или стафиди
олио
черен пипер
червен пипер
сол
джоджен или чубрица

За плънката
В сгорещено олио запържваме леко лука с нарязаното на дребни парченца свинско месо.
Добавяме брашното и червения пипер и пържим още минута-две.
Прибавяме и сварения боб, и сушените плодове, солта, черния пипер, джоджена или друга подправка на вкус.

Начин на приготвяне
Измиваме тиквата и внимателно изрязваме капачето.
Изчистваме семките и отстраняваме влакната, полепнали по вътрешността на тиквата.
Намазваме я лекичко с олио отвън и отвътре и я завиваме с алуминиево фолио.
Печем в предварително загрята фурна до 180 градуса в продължение на 30 – 40 мин. или докато омекне.
С малък черпак изгребваме водата, която се е събрала в тиквата по време на печенето.
Пълним с готовата плънка и печем отново, но без да покриваме с фолио още 20 – 30 мин.