Необходими продукти
2 или повече цели риби, почистени от главите и опашките (по една за всеки на трапезата)
Краве масло – 20 г за всяка риба
1 голям морков
Гъби – по 1 за всяка риба
Подправки – черен пипер на зрънца, чесън (скилидки), риган
1 чаена чаша вино
1 лимон
Начин на приготвяне
Нарязват се на ситно морковът и гъбите.
Всяка риба се поставя отделно в домакинско фолио.
Пълни се с малко парченца морков и гъби, поръсва се с подправките, поставя се парченце краве масло.
Рибите внимателно се опаковат във фолиото и се поставят в тава. На дъното й се долива малко олио и чаена чаша бяло вино (колкото да покрие около 1 см).
Пече се в предварително сгорещена на 200 градуса фурна около 30 минути. После фолиото се разтваря, за да се допече гръбчето на рибата до златисто.
Поднася се със салата от варени картофи или свежи зеленчуци по вкус.