Пластичните операции излизат от мода във Великобритания

Пластичните операции излизат от мода във ВеликобританияЖителките на Обединеното кралство все по-рядко се обръщат към пластичен хирург с молба да им бъдат увеличени гърдите, пише The Telegraph. През 2014 г. търсенето на подобни процедури е спаднало с 20 на сто. При това популярността на операциите за намаляване на бюста сред жените е нараснала с 3 процента.

Вестникът отбелязва, че спадът в търсенето на увеличаване на бюста е част от по-широка тенденция – популярността на пластичните операции въобще е намаляла с 9 на сто през изминалата година. Британките по-рядко си правят и ринопластика, за да променят формата на носа си (спадът е 20 на сто). Освен това се наблюдава намаление на популярността на процедурите за присаждане на мастна тъкан и за корекция на веждите. Сериозно увеличение отбелязват само липосукциите (10%). И то защото другите методи за намаляване на тлъстините са се оказали недостатъчно ефективни.

През 2014 г. в страната са извършени 45 500 процедури като цяло, в сравнение с 50 000 през 2013 г.
С все по-голяма популярност се ползва естественият външен вид, коментира пластичният хирург-консултант и бивш президент на Британската асоциация на естетичните пластични хирурзи (BAAPS) Раджив Гровър. Сегашният президент на организацията Майкъл Кадие добавя, че сега се търсят най-фините процедури против стареене като операцията на клепачите и лифтингът и е ясно, че обществеността предпочита освежителни процедури, а не биещи на очи промени.
Източник