Пижамено парти – не забравяйте четката за зъби

Пижамено парти - не забравяйте четката за зъбиЗа него се говори много – и родители, и тийнейджъри, и деца в различни възрастови групи планират, подготвят, пишат сценарии, измислят изненади. Пижаменото парти не е запазена марка само за определена възраст.
Макар че първоначално е чисто американска приумица за момичета в тийнейджърската възраст, за кратко време интересната и забавна среща има много варианти – за малки деца, за деца и родители, за момичета и за млади жени, за семейства. Затова и всеки сценарий трябва да се подготви за конкретната група.

Красива и незабравима вечер с приятели
Това, което е общото, е желанието да се прекара незабравима и задушевна вечер, да се почине в приятна обстановка и с добри приятели. Вечер на големите момичешки тайни, смеха и хихикането до пръсване. Малките искат да се почувстват щастливи в детството, в което живеят, и да помечтаят, големите – да си спомнят какви лудетини са били и също да помечтаят.

Изобщо пижаменото парти е смесица от тайни, мечти и изненади. То трябва да бъде водопад от смях и веселие, в никакъв случай да не се превърне в място за уточняване на отношения или среща с психолог, ако някой не се чувства добре. Пижаменото парти е светло, искрено и пълно с доверие и приятелство.

Как да подготвим класическо момичешко парти?

Началото е изненадваща покана
Партито започва винаги от домакинята. Именно тя избира подходяща вечер, кого ще покани и какви ще бъдат изненадите и менюто. Да не забравяме и филма на ужасите или някаква романтична любовна история. Светът е розов, розови и чисти са мислите. Трябва да се изпрати покана – някои пращат есемес, други канят чрез социалните мрежи, трети изработват ръчно покани, които съответстват на темата.
Представете си каква е изненадата, когато отвориш плика, а вътре има покана, направена с вкус и фантазия. Канят се само близки приятели, обикновено на партито не се допускат нови хора, защото всички искат да се почувстват интимно и удобно.
В поканата трябва да намерят място и подробностите: тип пижама – цвят, тема, какво ще се прави – ще се гледа филм, ще се правят прически или грим, ще има бой с възглавници… Така всеки идва с определена нагласа и знае какво очаква и какво се очаква от него.

Видове и стилове партита
Трябва да се помисли за стила на партито. Понякога се смесват няколко теми и стилове, а това води до хаотичност и напрежение. Целта на пижамената вечер е да се постигне хармония и да остане спомен за цял живот. Формално срещата се разделя на няколко вида като не трябва да се забравя и на каква възраст са участниците.
Партито може да бъде романтично, пъстро, без определена тема, тематично със строги рамки и организирано до перфекционизъм. Днес е модерно да се организират и за деца в по-малка възраст, но тогава е задължително да присъства родител, който да следи да не се стигне до злополука по време на игрите, особено ако децата са малки.

Как изглежда списъкът с неща, над които домакинята трябва да помисли?

Дрескод
Той е важен и е предпоставка за доброто самочувствие на всички. Пижами в розово, на мечета, сърчица, плодове, с дантелки, къси шортички и меки бодита, романтични чехлички, веселяшки чорапи с пискюлчета и панделки… Всичко е позволено.

Игри и изненади
И игрите се подготвят, иначе едва ли ще стигне вечерта, ако се измислят нови занимания. Днес във форумите има доста интересни предложения, а игрите също се подбират от домакинята. Хубаво е да се помисли за символични награди, но и те трябва да са изненадващи.

Филм
Това е почти кулминацията на пижаменото парти. Обикновено филмът е накрая, когато лудориите са свършили и е време да се излегнем с чинийка пуканки в ръка и да успокоим духовете след бурните игри. Има различни варианти, но обикновено се избира филм на ужасите или приятно сълзлива романтична история, задължително любовна.

За хапване
Приготвят се топли сандвичи, хапки, ядки, солети, шоколад и сладкишчета, чипс, сладолед, кока-кола и други безалкохолни, коктейли и шейкове и, най-важното, партито не може без пуканки. Пицата също е подходяща за подобно парти.

Грим
На момичешко пижамено парти почти винаги присъстват гримирането, правенето на прически, снимките, огледалото, фибичките, украшенията за коса.

Бой с възглавници
Изберете подходящи възглавници – малки, големи, меки, и внимавайте с тези, които са с перушина или шевовете им не са здрави. По филмите изглежда весело, ако стаята потъне в перушина, но ще падне голямо чистене после. Има и вариант да се скача в леглата, но го правете само, ако пружината или матракът могат да издържат.

Караоке или танци
И този вариант е добър. Подгответе текстовете и музиката предварително, никой не обича суетенето, когато техниката отказва.

И не забравяйте четката за зъби, както и да не стоите до ранни зори. Така обикновено завършват почти всички препоръки за организирането на пижамено парти.
А сега да се хванем да планираме нашето ярко, шумно, цветно и готино момичешко парти.