Пирог с кайма

Пирог с кайма

Необходими продукти

2 стари картофа
1 глава лук
1 морков
гъби консерва
0,5 кг кайма
1 кубче зеленчуков бульон
2 яйца
1 ч.ч. замразен грах
2 домата от консерва
черен пипер
сол
чубрица
къри
бутер тесто

Начин на приготвяне

Този пирог си го измислих от мързел. Знаете, че има такива дни – хем искаш да наготвиш нещо ново и вкусно, хем не ти се иска.
Имах продукти за руло „Стефани”, но не ми се занимаваше, затова направих следното.

Запържих в 5 супени лъжици олио картофите, нарязани на кубчета, добавих ситно нарязан лук, морков на кубчета, малко гъбки от консерва, че нямах пресни в момента.
Залях с 1 чашка вода и 1 кубче зеленчуков бульон и оставих на бавен огън да се задуши.
След като зеленчуците бяха почти готови, ги свалих от огъня. Оставих ги да поизстинат.

Към половин килограм кайма – смес, добавих зеленчуците и подправките – черен пипер, чубрица и малко къри. Добавих едно цяло яйце и един белтък, шепа замразен грах и омесих всичко с ръка.
Намазах с олио и поръсих с галета тавичката, в която ще пека.
Сложих сместа в нея, загладих с лъжица и отгоре залях с нарязаните на ситно домати – ползвах домати на парченца от консерва.

Полях с 3 супени лъжици олио и най-отгоре наредих ленти бутер тесто, които намазах с останалия жълтък.
Сложих в топла фурна и пекох на долен реотан 30 минути и после включих и отгоре за още 20-на минути.
Стана вкусно и интересно! Опитайте и вие!

Автор: Надя Цветкова