Необходими продукти
1 цяло пиле
1 с. л. мед
2 с. л. зехтин или олио
2 ч. л. мащерка
2 ч. л. риган
1 ч. л. розмарин
1 ч. л. червен пипер
сок от половин лимон
сол
черен пипер
чесън на прах по желание
Начин на приготвяне
В дълбока паница направете маринатата от подправките и меда.
Ако ви се стори гъста, добавете мъничко вода. Сол и черен пипер добавете на вкус.
Намажете пилето отвън и отвътре с приготвения сос.
Поставете в дълбока тавичка от йенско стъкло с капак.
Пече се във фурната на 180 градуса с включен вентилатор малко повече от един час. Последните 10 минути може да включите програмата отгоре на грил, за да се получи хрупкава коричка.
Пилето се сервира с картофи, нарязани на парченца и печени на фурна. Може да поръсите с малко розмарин и картофите.