От Nissan показаха първите снимки на новата Maxima

От Nissan показаха първите снимки на новата MaximaРекламистите на Nissan, създавайки новия си видеоклип за представяне по време на финала на Националната футболна лига на САЩ, не пропуснаха да покажат не само своя суперкар GT-R, но и най-новия болид за „Льо Ман”. В клипа се мерна и новото поколение на седана Мaxima. В същия момент от Nissan за първи път показаха и снимки на новия модел.

Още преди година при представянето на концептуалния си Sport Sedan по време на изложението в Детройт, дизайнерите от Nissan заявиха, че той напълно може да се приеме за прототип на серийната Maxima. Седанът, който се вижда на видео клипа за суперболида, не е откровено копие на концепта, но наистина е заимствал редица стилистични решения.

Засега не се съобщават техническите подробности около седана на Nissan. Най-вероятно японците ще останат верни на традиционната си компоновка и Maxima от осмо поколение ще запази предното си задвижване и 3,5-литровия бензинов двигател V6. Трябва да отбележим, че двигателят с аналогична конфигурация, монтиран на концепта, развива около 300 к.с.

Вече има и предположения, че Nissan Maxima може да стане и хибрид – примерно за седана да се адаптира електрозадвижване, което сега се използва на кросоувъра Pathfinder. 2,5-литровият бензинов двигател и електродвигателят сумарно развиват 250 к.с., които се постигат с помощта на вариатор.
Дебютът на новото поколение Nissan Maxima е предвиден за април тази година в рамките на автоизложението в Ню Йорк.
Източник
[media=https://www.youtube.com/watch?v=Bd1qCi5nSKw]