Охлювчета с орехи

Охлювчета с орехиНеобходими продукти
2 яйца
200 мл топло мляко
180 г захар
60 г масло
1 пакетче суха мая
500 г брашно

За плънката
50 г масло
50 г захар
100 г смлени ядки (орехи)

Начин на приготвяне
Смесваме сухите съставки: брашно, мая, сол и захар.
Слагаме маргарина да се разтопи, добавяме млякото и яйцата. Сместа трябва да бъде топла или със стайна температура.
Смесваме двете съставки и месим меко и еластично тесто. Покриваме с фолио и поставяме на топло място в продължение на 60 минути. От готовото тесто разточваме с точилка лист.
Намазваме с разбитата смес от захар и масло и поръсваме със смлените орехи. Навиваме на руло и режем кръгове на разстояние 2 см. Редим ги в тава и ги оставяме да втасват 20 минути.
След това намазваме с яйчен жълтък и печем във фурна, загрята до 180 градуса до златисто.