Очите са огледалото на душата

Очите са огледалото на душатаПри първо запознанство с някого обикновено запомняме погледа. Очите могат да разкажат за човека много повече, отколкото думите или даже усмивката му. Гледайки някого в очите, можете да се влюбите до припадък, да разчетете лошите му намерения или просто да си поговорите без думи. Както казваше Стефан Данаилов в едно хубаво старо филмче: „А бе знаеш ли, имаш страхотни очи!” Но грижата за това огледало на душата не трябва да се пренебрегва…

Особено при нас, жените, грижата за очите трябва да стане всекидневно занимание. С декоративната козметика се опитваме да направим погледа по-изразителен, да му придадем дълбочина и да скрием някоя друга годинка от възрастта си. Какво трябва да имаме наум? При избор на почистващо средство внимавайте то да не съдържа алкохол. Най-добре е да се спрете на мек тоник, почистващо мляко или лосион. При избърсване на лицето сутрин и вечер пазете зоната около очите, само попивайте с мека кърпа. Правете влажни компреси на очите със специални тонизиращи лосиони или пък по бабиния метод – с пакетчета черен чай. Компресът трябва да е достатъчно изстинал, но не студен. Когато избирате крем за лице и околоочен крем, винаги се съобразявайте с възрастта си. Грижата трябва да е редовна, но не прекалена – прекомерното използване на всякакви кремове и лосиони може да има обратен ефект.

Специалистите съветват козметиката за лице да се сменя всеки 3 месеца, тъй като кожата привиква и ефективността на средството намалява. Кремът се поставя с леко потупване на пръстите. Не позволявайте кожата на клепачите да се пресуши, не използвайте сапун за измиване, а мек гел или пяна.
Сигурно е излишно да напомняме, че цигарите и алкохолът са най-големите врагове на дамското лице. Пазете го, разхождайте се на чист въздух, тъй като това увеличава притока на кислород в организма и подобрява тонуса. И най-накрая, мислете позитивно, бъдете оптимистки, не давайте лоши мисли да затъмнят блясъка на очите ви. В тях се отразява душата ви и нея дори възрастта не може да я помрачи! Така ще бъдете още дълго млади и красиви. Всичко зависи от Вас!