Няколко вредни навика, които отслабват енергетиката

Няколко вредни навика, които отслабват енергетиката

Нашето енергийно поле всеки ден е подложено както на позитивно, така и на негативно влияние. Но нито един човек не може да навреди на собствената ни енергетика така, както самите ние – разрушително въздействие върху биополето оказват няколко навика, погрешно приемани за полезни.

Съществуват няколко типа енергетика при човека. Ако енергийното поле е устойчиво и здраво, ние можем без особена вреда да понасяме различни отрицателни въздействия, оставайки пълни със сила и понякога даже без да забележим насочения към нас енергиен поток. Но рано или късно силите намаляват и тогава в тънък план проблемите започват да въздействат върху физическото тяло. Съществуват 5 вредни навика, които ние смятаме уж за полезни, чрез които сами отслабваме енергийната си обвивка.

Ранно ставане

От ранно детство повечето от нас са свикнали неохотно и с усилие да стават рано – първо детската градина, после на училище, в института, на работа. С времето това ранно ставане става навик и често дори през почивните дни се събуждаме рано. Прието е да се смята, че ранното ставане ни зарежда с позитивна енергия и е полезно за здравето, но всъщност това не е така.

Всеки човек има свой собствен ритъм на живот и на първо място той засяга именно цикъла „сън – бодърстване“. Ако вие сте „сова“, но упорито се правите на „чучулига“, вашата енергетика ще се изтощи и ще започнете да боледувате.

Солидна закуска

Вярно е – храната сутрин зарежда с енергия и дава сили за целия ден, но само в случай, че закусвате с удоволствие. Насила натъпканият стомах на физически план ще ви създаде тежест в тялото, а на ниво енергетика вашата жълта чакра, отговорна за силата на волята и защитата, ще бъде потисната от малкото всекидневно насилие над себе си в желанието да изпълните общоприетото правило. Тук може би помага следният съвет – хранете се, когато чувствате глад и спрете малко преди да се усетите наситени.

Ранно лягане за сън

Сънят е необходим за всеки човек – както на тънък план, така и за почивка на физическото тяло. Но както добре знаем, далеч не за всички хора режимът „лягане в 21 – ставане в 7“ е особено комфортен.

Индивидуалният биоритъм, настроен за пълноценен сън от полунощ до 8-10 часа сутринта може значително да затрудни живота на хората, които се стараят да живеят по правилата. На първо място страда енергетиката на тялото – това може да причини нервни сривове, невнимателност, постоянна умора и отслабване на биополето.

Дълъг престой на слънце

През лятото много от нас обичат да прекарват много време под лъчите на горещото слънце и да добиват тен. Смята се, че това е полезно за здравето и настроението. Но всъщност отдавна е доказано, че излишъкът от слънчева светлина вреди на нашето физическо тяло, а слънчевата енергетика – на биополето ни.

Голямото количество слънчева енергия пренасочва потока на енергиите в чакрите, като потиска нашата връзка с Космоса. Това може да доведе до отслабване на паметта, лошо самочувствие, главоболие и нарушения в съня.

Постоянно общуване с близките от разстояние

Не става дума за всекидневното общуване, за да не се тревожат близките, когато сме в командировка или на почивка, а за постоянното състояние на „свръзка“ – когато звъним на мама, на любимия или на близката приятелка по 5-10 пъти на ден. Това отслабва вашата енергетика.

Вие постоянно знаете всички детайли от живота на важните за вас хора, и вашите енергийни канали престават да работят нормално – защо да усещаме другия, когато информацията е налице всеки възможен миг? Това води до отслабване на интуицията и постоянно нервно разстройство, ако случайно вашият близък човек не отговори на обаждането ви.