Новият кросоувър Range Rover Evoque – само за ценители

Новият кросоувър Range Rover Evoque – само за ценителиКомпанията Land Rover разсекрети стайлинга на новия кросоувър Range Rover Evoque, чиято публична премиера ще бъде в вачалото на март на автосалона в Женева. Автомобилът е първият модел на британската марка, получил адаптивни светодиодни фарове и нов турбодизел от семейството на Ingenium. Кросоувърът има нов спойлер на вратата на багажника и задни фарове с LED елементи, както и алуминиеви джанти с модерен дизайн.
Моторната гама на колата е попълнена с нова алуминиева двулитрова дизелова „турбочетворка“ от семейството на Ingenium, която е с 20 – 30 кг по-лека от предходния модел. Двигателят е достъпен в два варианта мощност: 150 и 180 конски сили.
Освен това обновеният Evoque ще се предлага със същия клас бензинов двигател Si4 с обем 2,0 литра и мощност 240 к.с. Така колата ще може да набира от 0 до 100 км за 7,6 секунди, а максималната й скорост ще бъде 217 км/ч.
Кросоувърът ще е достъпен със система за предупреждение и предотвратяване на фронтален удар, а така също с функции за контрол при умора на водача и следене за правилното движение. Машината ще се продава с модернизирана мултимедийна система със сензорен дисплей, спътникова навигация и достъп до интернет. Засега не се назовава цената на модела и кога той ще бъде пуснат в продажба.
Снимка