Новият бърз Porsche Cayman – десети от секундата имат значение

Новият бърз Porsche Cayman – десети от секундата имат значениеОт Porsche официално заявиха, че запазват традицията да създават „радикални спортни коли с две врати”. Доказателство за това е представената в Цуфенхаузен най-мощна модификация на купето Cayman, подсилено с 45 к.с. допълнително.

Новата версия Porsche Cayman GT4 е с 3,8-литров шестцилиндров двигател, който достига 385 к.с. – с 45 к.с. повече, отколкото притежава модификацията GTS. Заедно с механичната скоростна кутия двигателят позволява на спортния автомобил да се ускори до 100 км/ч за 4,4 сек. За сравнение, Cayman GTS с пакета Sport + прави същото с 0,3 секунди по-бавно. Максималната скорост на новата версия е 295 км/ч.

Освен новия силов агрегат, Cayman GT4 притежава пренастроено окачване с намален с 30 мм клиренс и мощни спирачки, заимствани от екстремната версия Porsche 911. В крайна сметка, според твърдението на производителя, Cayman GT4 изминава една обиколка на прочутия Нюрбургринг за 7 минути и 40 секунди – това е сравнимо с постижението с такива зверове на пистата като Mercedes-Benz SLS AMG и Lamborghini Murcielago LP640.

Външният вид на новия „Кайман” се различава от колегите в семейството с е модифицирани аеродинамични компоненти на каросерията, увеличени въздушни отвори и обновена задна броня, както и фиксирано антикрило. Интериорът на „Кайман” е обновен с нови кресла и модернизиран волан.

Продажбите на Porsche Cayman GT4 в Европа стартират през пролетта на 2015 г. с цена от 85 779 евро. В САЩ спортната кола ще се продава за 84 600 долара.
Източник