Норвежец пътува до 198 страни по света и ето какво разбра

Норвежец пътува до 198 страни по света и ето какво разбра

Невероятният 40-годишен норвежки пътешественик Гунар Гарфорс успява да постави този рекорд без да се откъсне от работата си на пълно работно време. Норвежецът започва на пътешества, когато е на 17 години, и това се оказва неговата огромна страст!

Оттогава насам Гунар е преживял сблъсък с въоръжен мъж в Сомалия, адско хранително отравяне в Индия, а полицията в Нигер направо го депортира.
„На 17 години ние с моя приятел посетихме 13 европейски страни и аз прихванах тази зараза. След няколко години започнах да пътешествам в страни извън западния свят, а след това реших, че трябва да успея да отида във всички държави по света. През 2004 г. поисках да посетя всички страни, чиито названия завършват със „стан”, а през 2008 вече бях сигурен, че ще видя целия свят”, казва Гунар.

В същото време норвежкият пътешественик оглавява международна медийна компания и по време на пътуванията си работи на своя лаптоп.
„Да напуснеш балона, в който съществуваме на Запад, да видиш как живеят хората в другите краища на света и как възприемат те нашия свят; да осъзнаеш, че много от тях даже не знаят как живеем ние или въобще не подозират за съществуването ни – това беше освобождаващ опит, който води до смирение. Тези хора се смятат за център на вселената точно така, както смятат мнозина на Запад. Аз разбрах, че в крайна сметка всички ние сме еднакви”, казва Гунар.