Неочаквани фактори, които влияят на секса

Неочаквани фактори, които влияят на сексаКакво определя нашето удовлетворение от секса? Оказва се, че техническите умения на партньора не са на първо място. Учените са установили, че качеството на сексуалния живот може да се влияе от фактори, които на пръв поглед, изглеждат странно …

Парите
Германски изследователи са открили връзка между интензивността на сексуалната активност и размера на приходите. Оказва се, че сексуално активните хора имат по-високи доходи. Констатациите са направени въз основа на проучване, проведено сред 7500 гърци на възраст 36-50 години. Оказва се, че тези, които са правили секс най-малко четири пъти седмично, печелят средно с 5% повече от тези, които в това отношение са по-малко активни. Тези, които не са правили секс по принцип, спечелил 3,2% по-малко, отколкото средното ниво.

Връзката между секса и дохода не е много очевидна, но е значителна. На първо място щастливият сексуален живот повишава настроението на хората. А с положителна нагласа е по-лесно да се намери добра работа, а и трудът е по-ефикасен. На второ място добрият секс повишава самочувствието. Бавното израстване и трудно вървяща кариера много често се свързвани с ниското самочувствие, което е характерно понякога дори за добри специалисти. Хората, които нямат сексуален живот често започват да се смятат за по-малоценни от другите.

Здравето
Трето – доказано е, че сексът влияе положително на тялото, по-специално, на ендокринната и сърдечно-съдовата система. Липсата на удовлетвореност от сексуалния живот често причинява здравословни проблеми. В резултат на това хората да не могат да работят пълноценно и затова печелят по-малко. Интересно е, че дори такъв фин детайл като женския оргазъм, също е свързан с пари. Американски психолози са доказали, че удовлетвореността на жените в секса влияе на доходите на техните партньори. Изследването е проведено сред студенти.

Запитани били кога са преживели интензивни оргазми по време на секс, както и дали са доволни от своите сексуални отношения като цяло. Също така в проучването е имало въпроси, свързани с индивидуалните особености на сексуалните партньори – външен вид, физика, размер на мъжествеността, както и лични характеристики и най-накрая, равнището на доходите. На базата на отговорите на психолози момичетата създали портрет на идеалния мъж, с когото ще имат максимално удовлетворение от секса. Оказва се, че качествата, необходими за такъв мъж са бодрост, доверие и … високи доходи. На овладяването на техниката на секса не се отдавало голямо значение.

Приятелите
Приятели от противоположния пол имат неочаквано въздействие върху сексуалния живот на жените. Учени са стигнали до извода, че жените, които комуникират с голям брой мъже са много по-склонни да правят секс с редовните си партньори, отколкото тези, които имат няколко приятели мъже, както и тези, които имат само приятелки. 393 мъже, женени или в сериозна връзка са били помолени да отговорят на редица въпроси. Трябвало е да оценят нивото на привлекателност на своите партньорки и да споделят колко пъти през седмицата те правят секс. Също така трябвало да споделят колко привлекателна е тяхната нежна половина според приятелския им кръг от двата пола. Резултатът е, че контактуващите с повече мъже дами са по-склонни често да правят секс с половинките си. Причината – ревност. „Популярните” и харесвани от мъже дами се радват на внимание от мъжете си, защото последните се безпокоят да не бъдат отритнати за сметка на някой друг мъжкар.

Фантазии за нестандартен секс
Оказва се, че мъжете и жените се вълнуват от различни неща. И двата пола понякога мечтаят за необичаен секс. Но в реалния живот не всички са готови да го пробват. Наскоро списание Journal публикува резултатите от изследване на канадски учени. За участие в проучването са били поканени 799 мъже и 718 жени. Всички са възрастни жители на Квебек, на средната възраст 30 години. Доброволците били помолени да попълнят въпросник, описвайки фантазиите си в секса и да разкажат за любимите си еротични сънища. Мъжете имали по-еротични фантазии от жените. В 30-60% сексуалните фантазии са били свързани със сексуалното „насилие”, например шамар по задните части и сексуална принуда.

В същото време, за разлика от мъжете, жените често твърдят не биха позволили такава крайност в реалния живот. Парадоксално е, че във фантазиите си жените допускат сексуално насилие от непознат, но в реалния живот дори и само мисълта за това ги довежда до шок. По отношение на индивидуалния сексуален партньор, жените във фантазиите си мечтаят за секс с жени. Много обичат да фантазират как половинките им правят секс с друга жена. Но да подчертаем – само с жена!

Снимка: itsallaboutwomen.com