Не казвайте на любимия си тези 6 израза

Не казвайте на любимия си тези 6 израза

Всички ваши мисли и думи влияят на вашето състояние, твърдят експерти. Удивени ли сте? Оказва се, че съществуват нисковибрационни думи, които влияят лошо на човека като цяло. Изричайки ги, вие започвате да чувствате умора и апатия. За да избегнете това, е добре да изхвърлите от речника си посочените долу 6 израза, съветва marketium.ru. Особено когато контактувате със силната си половинка, като се има предвид как мъжете възприемат нещата.

Старая се

Какво лошо има в този израз, ще запитат някои? Той показва вашите усилия, но не и резултата. Нужно е не да се стараем, а да достигаме желаното чрез ефективно действие. Този излишен израз просто ви оправдава. Забравете го!

Състрадание

Тук всичко е пределно просто. Само погледнете думата състрадание. Вие просто заставяте себе си преднамерено да страдате заедно с някой друг. Нима това може да се отрази положително на вашето състояние? Произнасяйки това слово, вие удвоявате страданието. Достатъчно е да замените думата със съчувствие. Чувствеността винаги е за предпочитане пред страданието!

Жертва, жертвам се

Никога не наричайте себе си жертва, ако не искате да останете в тази роля завинаги. Жертвам се също не върви. Тази дума може спокойно да замените с дарявам, оказвам поддръжка. Изключвайки от речника си такива категорични слова, вие подобрявате душевното си състояние.

Съжалявам

Тази дума не носи нищо добро в себе си. Губейки време за нея, ние пропускаме от живота си нещо действително значимо. По-добре използвайте израза съчувствам, ако искате да подкрепите някого. А съжалението въобще няма място във вашия живот.

Вина

Дори действително да сте направили нещо лошо, не е необходимо постоянно да говорите за собствената си вина. Да, стекли са се така нещата, вие сте получили някакъв урок. Сега трябва да продължите напред, а не да затъвате в миналото.

Дълг

Вие никому нищо не дължите! Повтаряйте си това като мантра, докато не осъзнаете, че този израз няма място във вашия живот. Вие трябва към всеки да се отнасяте не с чувство на дълг, а с искрено желание. От тези изрази е сложно човек да се откаже, но може да пробва да ги замени с по-различни формулировки: би ми се искало, би било забележително, бих се радвала.

Експертите съветват, че преди да изречем нещо на глас, трябва да помислим. Така можем да се предпазим от отрицателната енергия, която привличаме с употребата на някои думи. Ако се вслушате в тези съвети, по-често ще сте в добро настроение!