Най-шантавите причини за развод

Най-шантавите причини за разводДа направим разграничение между двете важни думи „повод” и „причина” първо! Повод се намира лесно, за да „кипне чайника” в един брак.Тук няма да правим анализ на семейната клетка, нито – на общите психологически причини двама души да престанат да са си интересни и да искат да живеят под един покрив. По скоро ще надникнем заедно с БГНЕС в няколко интересни конкретни смешни причини за развод. Селекцията е дело на учени.

Японска двойка се разделила, защото мъжът не харесвал любимия анимационен филм на съпругата си. Достоен повод ако харесвате Мики Маус, но не долюбвате съпружеския Спондж Боб с квадратни гащи да си стегнете багажа.

Мъж от Дубай вярвал, че в жена му се е вселил дявол. И и казал „довиждане”завинаги. Съобщава се за още по-шантави случаи, когато жената решава, че вече не харесва половия атрибут на своя избраник. Къде е била по време за избора, след като въпросният атрибут няма как да се е променил, историята мълчи.

Оказва се, че и от секс може да боли глава. Индиец се развел, защото съпругата му навсякъде и по всяко време искала интимен контакт. Нимфоманията и принудила клетника да взима медикаменти за подобряване на либидото.

Малко смешно ни звучи на нас, макар че едва ли са се смели героите от следващия случай. Неотдавна телевизия Ей Би Си съобщи за друг любопитен казус, в който папагал издал на собственичката си, че съпругът й е изневерил. Жена от Саудитска Арабия напуснала мъжа си, защото разбрала, че в телефонния си указател той я е записал под името на известния затвор \“Гуантанамо\“.

Лудостите не свършват до тук. Има още цветни примери за брачен финал. 15-годишен брак се разпаднал, защото мъжът чистел постоянно и бил маниак на тема хигиена. (Дали не е бил зодия Дева?)

Друг съпруг поискал развод, защото жена му се влюбила в кон. Смахната младоженка пък \“осиновила\“ 550 котки, заради които не останало място за съпруга и той бил принуден да напусне общия дом.

За отбелязване е и историята на 99-годишен мъж, който не могъл да прости на 96-годишната си съпруга изневяра от 1940 г.
Смахнати поводи със сигурност има и ненаписани, и незнайни по света. В заключение само ще отбележим, че на старобългарски език „сонпрузи” (съпрузи, които се изговарят и пишат като сОнпрузи заради носовката Он) означава „двойка впрегатни животни”, които орат нивата в един хомот.
Снимка: Ели Маринова