Най-ревнивите знаци от зодиака

Най-ревнивите знаци от зодиака

Дори да не искате да си го признаете, ви се е случвало и на вас. Ревността е естествено човешко чувство и е допустимо в определени граници, разбира се. Надхвърлянето на тези граници може да се окаже пагубно. Но това е друга тема. Според психолозите всеки човек поне веднъж в живота си е изпитвал чувството на ревност.

Тя обикновено е съпътствана от други чувства – страх от загуба, унижение, болка, гняв. Астролозите твърдят, че ревността зависи до голяма степен и от зодиакалния знак. Естествено тяхната теза се основава на продължителни наблюдения върху различните зодии. И така, какви са изводите?

Овен

Пред публика Овенът винаги изглежда уверен в себе си, въпреки че вътрешно често усеща нестабилност. Прибавете към това природното влечение към крупни жизнени драми и ще получите един от най-ревнивите знаци на зодиака, които съществуват в природата.

Огънят лумва буквално от една искра – съвършено невинна сцена на ревност може моментално да прерасне в огромен скандал, за който Овенът после силно ще съжалява. Освен това често всепоглъщащата ревност подтиква този огнен и страстен знак към изневяра, дори когато техният партньор на практика е невинен.

Ако встъпвате в отношения с този знак, бъдете готови за екстремни преживявания по отношение на ревността. А ако вие самите сте негов представител, постарайте се да вземате решения на бистра глава и ако ви измъчват някакви съмнения, поговорете с половинката си, преди да подготвите план за отмъщение.

Телец

Доколкото в живота Телците са рационални и винаги стоят твърдо на земята, то и чувството им на ревност поначало име чуждо. Своя партньор те избират много внимателно, като впоследствие прекарват много време с него и удовлетворяват всичките си желания.

Втората им половинка няма да има никакви поводи за съмнение. У Телците много силно е развито усещането за „съвместен живот“ и вяра в бъдещето. Фразата „И живели те дълго и щастливо, и умрели в един и същи ден“ вероятно е измислена от Телец. Телците не обичат да показват своите емоции на околните. Затова ако техните съмнения в партньора се оправдаят, те си тръгват тихо и спокойно, без гръмки сцени и затръшнати врати.

Близнаци

Още в самото начало на отношенията Близнаците заявяват на половинката си, че са много ревниви. Те са убедени, че да останеш верен на един човек, е нещо почти непосилно, затова, от една страна, са много подозрителни, от друга, не изключват възможността и самите те да изневерят (понякога го правят просто за лично удоволствие).

В близките си отношения с противоположния пол за тях е много важно да виждат перспектива – в този случай те ще вземат лично участие във всички начинания на половинката си. Тяхната природна общителност и откритост хората наоколо често приемат за флирт. Ако Близнаците разберат, че им изневеряват, не пропускат да отмъстят.

Рак

Ракът рядко изпитва чувство на ревност: когато той избира някого, напълно се разтваря в тази любов и искрено очаква от другия същото. Те правят всичко възможно техните отношения да са щастливи и продължителни. Вместо ревност по-скоро край тях може да изпитате другата крайност – задушаващото чувство на привързаност.

Ако те все пак изревнуват в един момент, ще задържат това угнетяващо чувство дълбоко у себе си, дотогава, докато не се превърне в открито негодувание – Раците изразяват чувствата си достатъчно агресивно. Ако предадете Рака, той никога няма да ви го прости.

Лъв

Спомняте ли си една шеговита фраза: „Каквото и да става, не мисли за розов слон“, тъй като след това от този натрапчив образ просто не можеш да избягаш. Представителите на тази огнена зодия са „розови слонове“, които постоянно приковават вниманието към себе си. Не дай Боже, да ги изхвърлите от главата си! Вие сте длъжни да мислите за Лъва постоянно, публично да му се възхищавате и перманентно да му демонстрирате своята любов.

Кралете Лъвове не са много ревниви – те са прекалено самоуверени и независими от това унизително чувство. В същото време Лъвът е собственик и ако някой посегне на неговото съкровище, става безпощаден. В порив на ревност Лъвът изпада в страшна ярост. Не се сдържа, просто защото смята, че не е необходимо.

Дева

Уравновесените и спокойни Деви, които са свикнали да държат емоциите си под контрол, могат да бъдат не по-малко ревниви. Погледнете ги в очите внимателно и ще разкриете истинските им чувства. Те имат една особена черта в характера си: често натрупват малките разочарования, критичната маса на които може да разруши дори най-стабилните и успешни отношения.

Девите трябва да чувстват общото бъдеще и да имат съвместни интереси с партньора, но в същото време обичат, когато двете страни имат собствен живот. Ако Девата ви подозира в нещо, тя няма да изрази недоволството си външно до тогава, докато не е изследвала щателно ситуацията и не се е убедила в правотата си. Достатъчно е един път да измамите Девата, и тя никога няма повече да ви се довери.

Везни

В живота си Везните искат повече от всичко две неща: да бъдат обичани и да избягват конфликтите. За жалост, представителите на този знак често страдат от това, че не се чувстват в безопасност. Вътрешната им незащитеност може да стане причина за силна ревност. Везните ще правят всичко, за да избегнат конфронтацията, поради което отстрани погледнато може да изглежда, че те просто се цупят.

Единственият способ да разберете какво всъщност става в душата им, е открито да ги попитате за това. Това е един от най-разбиращите знаци на зодиака, което в крайна сметка помага да бъдат избегнати много грешки с тях. Затова дори партньорът им да е направил грешна стъпка, има големи шансове да поправи всичко.

Скорпион

Още един претендент за титлата най-ревнив знак на света.Те имат периоди, в които без подозрения към партньора не минава и ден. Още една особеност на този знак: те често ревнуват от миналото. Затова не разказвайте на Скорпиона за това как в шести клас примерно някое гадже ви е изпратило до дома – дори 20 г. по-късно Скорпионът ще съзре в това изневяра.

Притежава силно собственическо чувство, което е в състояние да създаде непоносимо напрежение в отношенията. Представителите на този знак искат да контролират всяко движение на партньора, при това както открито, така и тайно. Ако Скорпионът се окаже прав в догадките си, няма смисъл да се жалвате.

Стрелец

Стрелецът много рядко ревнува, но дори и да е така, дори под дулото на пистолета не си признава. Тук се крие и огромният проблем: те са в състояние толкова много сами да се натегнат, че да си тръгнат от партньора, дори ако той е напълно невинен.

Не искате проблеми със Стрелеца? Веднага седнете и обсъдете с него съмнителните моменти в живота си, а не чакайте той да се взриви от ревност. В същото време Стрелецът предоставя на половинката си огромна свобода в отношенията без никакви изисквания, искайки, естествено, същото и за себе си.

Козирог

Ревността за Козирога е перманентно състояние, макар те да не го признават никога – нито пред себе си, нито пред околните. Въобще те са големи скъперници на думи, когато се отнася до изразяване на чувства – техният партньор трябва всеки път да гадае какво всъщност усеща и мисли Козирогът.

Хубавото е, че активните изблици на ревност не траят дълго. Победители по натура, те повече от всичко на света се боят да не попаднат в ролята на губещи, узнавайки, че са предпочетени пред някой друг. Ако Козирогът ви измами, никога няма да узнаете.

Водолей

Един от най-непредсказуемите знаци, поради което да се разгадаят истинските им амбиции е доста трудно. Макар външно те да са много дружелюбни и открити, често скриват главното. Не пробвайте да провокирате ревност у Водолея, за да привлечете вниманието му: заради един невинен флирт встрани вие ще го изгубите завинаги.

Повече от всичко Водолеят се тревожи не от физическата изневяра, а от психологическия фактор. Той ревнува, виждайки, че с някого ви свързват прекрасни приятелски отношения. Платоничната близост го извежда от релси и го заставя да ревнува лудо.

Риби

Един от най-малко ревнивите знаци. Стремежът към хармония, искреното желание да се влезе в положението на другия се разпростира и върху проявата на ревност. Те изискват от партньора си безусловна вярност, преданост и внимание, затова е добре да се убедите, че сте в състояние да им ги дадете.

В същото време ако Рибите узнаят за измяна и видят искреното съжаление на партньора, това не означава, че ще загърбят любовта завинаги. Възможно е да им е нужно малко време, за да дадат втори шанс на половинката си.