Най-ранимите знаци от зодиака

Най-ранимите знаци от зодиака

Поредният любопитен рейтинг на зодиакалните знаци – този път според тяхната обидчивост. Кои са най-ранимите знаци и на кои най-малко им пука според астролозите, разкрива електронното издание elle.ru.

12 място: Стрелец

Нормален, балансиран по този въпрос знак. Стрелците не са много обидчиви, рядко сами тръгват към конфликт и бързо се оттеглят – особено ако вие действително искрено им съобщите, че съжалявате за казаното или стореното. Проблемът е, че у Стрелците, както и у всички зодии въобще, има забранени зони. Или слаби места – както искате, така ги наречете. И ако бъде засегната тази територия, представителите на този знак се сърдят наистина. При това – на цялата Вселена.

11 място: Скорпион

У Скорпионите реакцията на евентуална обида също е интересна. Този знак не колекционира негатив, той го изработва – по парадоксален начин с полза за себе си, нещо като „гориво”. За Скорпиона има нещо, което е крайно важно, жизнено необходимо – това отмъщението. Ако сте го обидили, знайте, че рано или късно обидата ще ви се върне. И тук работата не е до принципа, а по-скоро до удоволствието – Скорпионът е длъжен да види, че обиждащият изпитва същото. Баланс във всичко – това е главният жизнен тезис на представителите на този знак.

10 място: Везни

При Везните има много забавна емоционална схема. Лесно е да ги обидиш, а по-нататък Везните бързо се избавят от това чувство, ако могат да споделят обидата с някого. Т.е. за да не се самоизмъчват, Везните трябва да прехвърмят обидата на някого. Жалбата, изречена на глас, избавя представителите на този знак от душевния гнет.

9 място: Дева

За да обидиш Девата, трябва доста да се постараеш: представителите на този знак адекватно оценяват ситуациите и хората около себе си. Ако някой наистина ги засегне, те по-скоро ще се направят, че не забелязват. Но ще го запомнят и впишат в листата на бекграунда си. И тогава да променят отношението си към онзи, който ги е засегнал, е доста трудно.

8 място: Лъв

За Лъва е важно да бъде обект ако не на възхищение, то поне на уважение. Този знак принципно трябва да чувства, че го ценят. При това Лъвът сам настойчиво ще изисква от вас оценки за неговата работа или постъпки. И тук вие стъпвате на чуплив лед. Ако обидите истински Лъва, той няма да ви отмъщава, просто ще ви зачеркне от живота си. Което, естествено, е неприятно.

7 място: Близнаци

Представителите на този знак обезателно ще ви дадат да разберете, че сте ги обидили. При това ще го сторят гръмко, след което ще се постараят да нанесат ответен удар, несъизмерим с вашия. Понякога се създава впечатление, че Близнаците не се хранят с хляб, дай им само да се обиждат. Под предлога да ви отмъстят ще ви спретнат истински скандал.

6 място: Овен

Представителите на този знак реагират на обидата моментално, много шумно, рязко и ти се струва, че взривната вълна ще залее всичко наоколо. Но Овенът, изказвайки всичко по адрес на обидилия го, охлажда страстите си толкова бързо, колкото и се възпламенява. Ще мине и половин час и Овенът вече няма да помни за какво се е сърдил толкова много.

5 място: Риби

С Рибите всичко е сложно. Сложно е и за тях самите. Те ще простят на обиждащия, но с това ще направят за себе си още по-лоша ситуация. Няма да кажат на никого за обидата, но ще продължат да я трупат в сърцето си. Какво трябва да се прави в подобни случаи? Правило първо — не обиждайте Рибите.

4 място: Водолей

Лесно е да го обидиш. Достатъчно е да му кажеш, че идеите му не могат да се реализират. Гледай само какво ще стане. Той външно няма да реагира на такова оскърбление, а просто ще забрави кой сте и как се казвате. И ако си мислите, че можете лесно да върнете доверието му, като се откажете от думите си или се извините, грешите много. Водолеят вече е взел решение и ще гледа на вас като на пусто място.

3 място: Козирог

Както и при Лъва за Козирога е важно да знае, че го ценят и го носят на ръце. Ако искате да хвърлите Козирога в дълбока печал, да му внушите отвращение към целия свят, разкритикувайте неговите безупречни деяния, подложете на съмнение феноменалния му талант. А ако искате земята да пропадне под него, позволете си ирония по негов адрес.

2 място: Рак

Те са много обидчиви, една невнимателна дума и са аут. Но главният проблем не е в това, а в начина, по който ще решите възникналия проблем. Ако действително сте обидили Рака, щателно подбирайте думите си за извинение. Една невнимателна дума може да обърка всичко. Така че съветът ни: ако не сте убедени, че можете всичко да изгладите с думи, по-добре замълчете. Ракът ще се сърди, но после ще му мине и на трезва глава ще му се извините.

1 място: Телец

Телецът не трябва да го закачате дори за дреболии – това е много обидчива натура. Всяко мнение, изказано прямо, може да го нарани, да го лиши от покой, хвърляйки го в тежък размисъл. Представителите на този знак имат много богато въображение, така че най-дребното нещо може да се окаже огромна обида за тях. Те естествено няма да ви извикат на дуел и няма да ви отмъстят. Просто ще седят в ъгъла и ще се отдадат на горчиви мисли.