Най-хитрите знаци от зодиака

Най-хитрите знаци от зодиака

Какви ли не рейтинги не измислят астролозите. Един от най-любопитните подрежда зодиите според тяхната… хитрост. Дали е точно така, всеки може сам да прецени. Да се прочете обаче, е любопитно. Още повече че хитростта понякога преминава в коварство, а от него трябва да се пазим, нали?

12 място: Овен

За представителите на този знак са характерни откритостта и маниерът пряко да се изказва мнението. Овните по принцип не се страхуват да говорят онова, което мислят, без да разчитат на манипулации. Лъжата не е по вкуса на Овена – към нея той прибягва само наистина в краен случай.

11 място: Козирог

Този знак въобще не се отличава с хитрост и склонност към лъжи, но въпреки това на Козирозите им се носи подобна слава. Те съобщават на света само най-необходимото за себе си, останалото околните сами трябва да отгатват.

А когато Козирогът се прояви по начин, по който опровергава представите и фантазиите за себе си, го наричът лъжец, макар че той не е лъгал за нищо. Просто хората са си въобразили нещо за него, а в един момент са недоволни от факта, че са се оказали неправи. Впрочем има сфери, в които представителите на този знак определено хитруват и тези сфери имат отношение към социалния статус. Професионалните достижения и дохода си – тези неща Козирогът изтъква непременно в най-добра светлина, така, че за него да си помислите най-доброто.

10 място: Скорпион

Този знак залага само на едро, т. е. няма да хитрува заради някакви дреболии. Ако има нещо, способно да включи у Скорпиона на пълна мощност всички таланти на провокатора и интриганта, това е отмъщението. В тази работа Скорпионът е истински професионалист, той знае какво е отмъщение. Затова без да бърза, щателно пресмятайки всичко, той ще ви върне дължимото, ако някога сте го засегнали. Така че по-добре не го правете.

9 място: Телец

Склонността на Телеца към измама и хитрост е очевидна (разбира се има и изключения). Това е предизвикано от навика им да не доизказват нещата и с всички сили да избягват конфликтните ситуации. Телците умеят успешно да манипулират, особено във финансовата и в любовната сфера. Хитростта в личния живот се обяснява със същата им боязън от скандали и откровени разговори. Само да няма война – такъв е девизът на Телеца, под който той стига до измама и лъжа.

8 място: Близнаци

Подобна картинка като при Телеца, само че Близнаците са готови и на спорове, и на конфликти, така или иначе водят двойна игра. Такава е природата им. Не защото това им е по душа, а защото просто не могат по друг начин. От чисто сърце Близнакът ще тъче мрежа от думи, ще строи невероятни комбинации, само и само да не действа прямо. Защо? Защото по друг начин му е безинтересно.

7 място: Рак

Раците са хитри, но с мярка и съвсем не толкова умело. Тяхната хитрост се основава на затвореността им. Те могат и да встъпят във всякакъв конфликт, и истината в лицето да назоват, но им е органически несвойствено прекалено много да говорят. Затова те се опитват да интригантстват, но не им се получава толкова лесно – достатъчно е да изискаш от Рака признание, и той ще ви каже всичко, както си е. Единственото, в което няма да можете да постигнете истината, е финансовият въпрос.

6 място: Дева

За Девите е важно във всичко да са прави. Заради това те ще лъжат до край, за да докажат правотата си. Искате Девата винаги да е честна с вас? Съгласявайте се с нея за всичко. Или поне се правете, че се съгласявате.

5 място: Лъв

Представителите на този знак отиват на лъжливи маневри заради самите маневри. На тях им харесва да интригантстват, за тях това не е повече от увлекателна игра. От една страна, това не е толкова ужасно, защото Лъвът не иска да ви мами, той просто се развлича. От друга страна, такъв подход е съвършена глупост, която усложнява живота на околните, порти репутацията на Лъва и може лошо да се отрази на чуждите хора, който Лъвът е измамил по този начин.

4 място: Стрелец

Хитростта на Стрелеца може да се сравни с боливудското кино – наивно, непоследователно, а впечатлява. Не всички, но мнозина. Стрелците интригантстват и лъжат, но когато го правят, изглеждат и постъпват неубедително и нелепо.

По някаква причина обаче околните се подвеждат. Защо? Възможно е заради факта, че представителите на този знак сами вярват на собствената си лъжа. Освен това не всеки от нас е Шерлок Холмс и не всеки познава човешката натура. На някого е достатъчна и една вдъхновена лъжа, за да бъде убеден в нещо.

3 място: Везни

За Везните по отношение на хитростта трябва да се знаят две неща: те са професионалисти в тази работа и предпочитат не да решават проблемите, а да ги прехвърлят на другите.

Освен това Везните са прекрасни оратори и могат да забаламосат всекиго. Усещате, че искат да ви прехвърлят цялата отговорност за нещо? Не им давайте да го правят. И ни ги слушайте какво говорят, дори да звучат убедително.

2 място: Риби

Интриганти, каквито светът не е виждал. Дори когато ги притиснат до стената, Рибите не се извиняват, тъй като искрено не разбират какво ужасно има в лъжата и измамата. За тях това е естествено състояние и дори поводът не е важен.

В края на краищата, шопингът им в магазина за хранителни стоки може да продължи 3 часа, за което време те може да изкарат едно гости на кафе, да се поровят в интернет в някой клуб, като си изключат телефона, после да се върнат с продуктите и на въпроса „Къде пропадна за 3 часа и защо телефонът ти бе изключен” да отговорят „Задържаха ме в полицията”. Иди проверявай…

1 място: Водолей

Професионален хитрец, получаващ от интригите и лъжите истинско удоволствие. За него, както и за Лъва, това е нещо като игра. Водолеят обаче измисля такива сложни конструкции, каквито не биха хрумнали на Лъва. Водолеят е шахматист и интелектуалец, той плете интриги и хитрува по начин от висша класа.