Най-добрата възраст за брак според зодиакалния знак

Най-добрата възраст за брак според зодиакалния знак

Универсална дата за начало на семейните отношения не съществува. Въпреки това учените настойчиво се опитват да изведат някаква формула в това отношение. Върху състоянието на реална готовност за брак влияят десетки фактори: от най-очевидното (партньора, финансовото положение) до… знака от зодиака. Чертите на характера, присъщи на различните зодиакални знаци, могат да подскажат нещичко. Тук е мястото да кажем, че в астрологията има теория, според която не е желателно човек да встъпва в брак до 29 г. Такъв е пълният цикъл на движение на Сатурн, отговорен за оформянето на нашата личност. И така, какво все пак казват астролозите пред elle.ru?

Овен

Търпеливи представители на този знак трудно ще откриете. Всякакво очакване ги дразни. Овните вечно бързат, затова и моментално вземат решения, стремейки се моментално да удовлетворят всякакво свое желание. Както се казва, те живеят на момента. Обикновено се омъжват рано, едва няколко месеца от началото на отношенията.

Звездите настоятелно препоръчват: «Забавете се!» Внимателно си отговорете на въпроса: ще ви донесе ли този брак щастие и комфорт в дългосрочна перспектива? Възможно е в момента просто да сте обладани от страст…

Телец

В контраст с импулсивните и нетърпеливи Овни, Телецът изглежда по-стабилен и бавен партньор. Във всеки хороскопичен кръг представителите именно на този знак силно вярват в любовта до гроб и са готови да отбележат със съпруга си брилянтна сватба. За да намерят подходящия партньор според своите критерии, Телците са готови:
– често да сменят мъжете
– да не бързат и да чакат предложения толкова, колкото е нужно.
Най-добрата възраст за сериозни отношения е интуитивна. Обикновено това се случва на +/- 30 г.

Близнаци

Особеност на Близнаците е фактът, че те умеят да боготворят партньора, но още по-добре им се получава да обичат и обожават самите себе си. Те призират скуката. И ако се намират в двойка с човек, който не може да удовлетвори всичките им многобройни емоционални потребности, това се превръща в катастрофа и за двамата.

В този случай Близнаците може да не разтурят веднага съюза си, но могат да се вглъбят в себе си, да се потопят в работата си или в творчество. По тази причина те обикновено се омъжват няколко пъти или сключват брак след 36 г., когато решават да се успокоят и да водят по-уреден начин на живот.

Рак

Раците идеализират самата идея за брака, затова мечтаят да се омъжат рано. Защо не? Направете го!, съветват астролозите. Но това влечение към традиционните семейни ценности и безопасен живот може да се прояви в по-различен статус: Раците може доста тежко да напуснат родителския дом, което съществено ги затормозява за изграждането на собствен уют. Затова астролозите съветват: пробвайте да живеете отделно. А се омъжете от 23 до 25 г.

Лъв

Ако с Лъва се отнасяте по кралски, той доста бързо стига до мислите за официални отношения. Тези страстни любовници са и едни от най-надеждните съпрузи, които твърдо са решени да преживеят с партньора си дълго и щастливо. От друга страна, да намерят човека, който да отговаря на високите изисквания на Лъва, не е толкова просто. Те се омъжват обикновено късно, между 38 и 41 г.

Дева

Една от ярките черти на Девите е работната етика. Затова в повечето случаи те по-скоро предпочитат да се съсредоточат върху кариерните си амбиции и оставят личния живот на второ място. Това е абсолютно нормално. Интересно е, че въпреки това те срещат партньора си, подходящ за сериозни намерения, на доста млада възраст. Затова техният брак много зависи от това ще се съгласи ли втората половинка да изчака. Отличният момент за скрепяване на съюза е 21 – 24 г. и 27 – 29 г.

Везни

На родените под знака на Везни импонира идеята да се омъжат рано – на 20+, дори да не са докрай уверени в собствения си избор. Защо е това бързане? По-добре всичко да проучите добре. Та вие още себе си не познавате достатъчно, камо ли половинката си. Затова разводите на млади Везни (тези, встъпили в брак на 19 – 22 г.) често са неизбежни. Удачен и истински щастлив брак обикновено при Везните е вторият или третият.

Скорпион

Главният емоционален екстремал в зодиака. Той активно и страстно „се включва” в отношенията, а в един момент точно толкова активно и страстно се „изключва”, губейки дори минимален интерес към партньора си. Главната причина е проблемът с доверието, което затруднява отношенията на Скорпиона. Резултатът – няколко краткосрочни брака. Но ако се погледне над тази черта под друг ъгъл, получава се, че да построи здрави отношения, Скорпионът е способен във всяка възраст.

Стрелец

Един от най-свободолюбивите знаци. Неслучайно Стрелците са наречени зодиакални странници. Подобни хора са склонни да отлагат решението на даден проблем за неопределен срок. При това – важни решения. Поради това такива жени се омъжват обикновено късно – на 35 г. и повече. На тази възраст те са готови напълно да се съсредоточат върху своята любов. Но ако до тях е партньор, който споделя целите им и обича много да пътешества, съюзът може да се осъществи и по-рано.

Козирог

Козирогът по правило се омъжва до 25 г. и рано става родител. И всичко това заради способността лесно да поема отговорност и да планира времето си. За Козирозите е важно околните да се възхищават на тяхното семейство. Най-комфортно дамите от тази зодия се чувстват у дома, а тяхната преданост към семейството им помага да преодолеят всякакви препятствия.

Водолей

Както и Стрелците зодията Водолей жадува свобода. Това е един от знаците, който може нито веднъж да не вдигне сватба и пак да е абсолютно щастлив. На тях им харесва да се чувстват уникални и оригинални, затова те обикновено поставят себе си на първо място. Ако Водолеят се съгласи на брак, това обиковено става на 40 – 45 г.

Риби

Рибите притежават феноменален вътрешен свят. И макар това да е прекрасна черта на личността им, вечните „полети в облаците”, фантазии и мечтателност могат всичко да усложнят в личния живот. Изглежда като че ли търсенето на родствена душа заема доста дълго време, но на практика сакралният избор идва в младостта, когато чувствата затъмняват разума. Ако искате съвет – най-добре е да се омъжите до 27 г. Интуицията няма да ви подведе.