На лов за празнични рокли и сватби в Будапеща

На лов за празнични рокли и сватби в БудапещаВ рамките на 3 дни – от 31 януари до 2 февруари в Papp Laszlo Budapest Sport Arena в унгарската столица се провежда Сватбено изложение. Събитието предлага всичко, което можете да си помислите за най-вълнуващия ден в живота на младоженците – булченски рокли и официални костюми, бижута, аксесоари, списания и книги, възможности за снимки и видеосесии.

Събитието е традиция за Будапеща и вече е достатъчно известно сред професионалистите в тази сфера, както и сред ценителите на красивите дрехи. Тук идват млади двойки, за да почерпят идеи, да получат съвет от специалистите или да си поръчат сватбени услуги, както и роднини и приятели. Входът е платен – цената за един ден е 2000 форинта (6,5 евро), за 2 дни – 3000 форинта (9,7 евро).

Впрочем, в Будапеща можете не само да купите сватбената си рокля, но и да отпразнувате самата сватба. Възможностите са най-различни – в старинен замък, на корабче край брега или на кратък круиз по Дунава. Средната стойност на символичната сватбена церемония в унгарската столица е около 1700 – 2500 евро.

В стандартните пакети на сватбените агенти влиза оформяне на всички необходими документи, наем на мястото за провеждане на церемонията, услугите на организатора и водещия на тържеството, наем на автомобил (2-3 часа), украса на мястото и музикално оформление. Сватбата на борда на кораб струва около 3000 евро. Цената варира в зависимост от това дали корабът е вързан за кея или е предвидена разходка с него по реката. Отделно от това е цената на сватбения обед или вечеря, билетите за самолет, резервирането на стаи в хотел и медицинските застраховки.

Затова пък магията на един от най-красивите градове в Европа може да превърне сватбеното тържество в незабравим спомен за младоженците, роднините и приятелите им.
Снимка: БГНЕС