На какви мъже не трябва да се доверяваме

На какви мъже не трябва да се доверяваме

Има един известен лаф, свързан с мъжете: „Омъжваш се за най-прекрасния мъж на света, а се развеждаш с негодяй и подлец”. Уви, това не е далеч от истината. Когато стигнем до момента, в който късаме едни мъчителни отношения, често си задаваме въпроса: „Къде гледах? Защо не си отварях очите? Как не съм го видяла по-рано?”.

Истината е, че розовите очила на страстта и влюбеността пречат да се види реалността и не толкова приятната страна на един човек. Къде е гаранцията, че няма да повторите тази грешка отново? Електронното издание elle.ru предлага списък на „тревожните сигнали” в поведението на мъжа, които трябва да ни накарат да внимаваме: а ако партньорът ни не е това, което очакваме от него?

Той мами за дреболии

Той ви казва, че в службата е кошмар и се скъсва от работа, а всъщност е излязъл на бира с приятели и е бъбрил усмихнато 3 часа. Кълне ви се, че е платил 500 лева, за да пребоядиса колата в модерен цвят, а вие намирате фактура за 4000 лв. Да, това са наглед нищожни лъжи и по-скоро приличат на „акт на самоотбрана”, за да бъдат избегнати домашните скандали и дълги обяснения.

Подобна лъжа може да изглежда дори безобидна, особено ако след нея последва страстно разкаяние. Но се замислете: ако не можете да вярвате на мъжа за дреболии, какво да говорим за наистина сериозните въпроси?

Той постоянно се оправдава

Най-простият способ да различиш лъжеца, е да го наблюдаваш за това колко често започва да се оправдава, когато никой не го моли за това. Когато правите всичко правилно и по съвест, дори няма да ви мине през главата, че някой може да ви заподозре в нещо недобро. Но хората, които мамят, моментално изпадат в детайли и подробности, за да заровят главата си в пясъка.

Той е твърде подозрителен

Факт е, че немалко хора са станали подозрителни и ревниви, тъй като са били разочаровани и мамени в предишните си отношения. Но ако вашият партньор постоянно демонстрира недоверие по ваш адрес, това може да е причинено от факта, че самият той има поведение, достойно за подозрение.

Той ви прави на луда

Има много примери от живота, когато партньорът упреква жена си, че е „полудяла ревнивка” и разрушава отношенията със своята подозрителност. А той наистина всъщност й слага рога. Да се доверяваш на интуицията си не е лошо.

Но ако чувствате нещо нередно, че мъжът ви ви изкарва луда, добре е да погледнете на отношенията си с трезв поглед. Защо не и да се допитате до роднини или приятели – как изглеждат вашите отношения отстрани? Във вас ли наистина е вината?

Отсъствие на самоконтрол

В психологията не е аксиома, но отсъствието на самоконтрол в дреболиите може да е предупреждение за по-опасно поведение в сложни ситуации. Безусловно фактът, че мъжът не може да остави цигарите не е «диагноза» и автоматично признание за многочислени измени.

Но ако ви се струва, че отсъствието на самоконтрол се явява постоянен проблем за партньора ви, няма никаква гаранция, че той няма да го губи в други, по-интимни аспекти от живота.