Мъжът ми си има момиче за приятелка. Ужас!

Мъжът ми си има момиче за приятелка. Ужас!

Неотдавна в социалната мрежа Facebook бе публикувана статия под заглавие “Ако най-добрият приятел на вашия мъж е момиче”, която много бързо се превърна в хит и предизвика сериозен резонанс. Едно младо момиче е решило в своя пост да сподели мисли по този повод. Ето какво е написала тя.

“Скъпи авторе!
Вие сте дала правилно определение на най-добрия приятел, твърдейки, че това е „Този, комуто се доверявате и на когото можете да се опрете. Този, който винаги е готов да ви предложи своето рамо. Добрият приятел винаги ще ви се притече на помощ и ще бъде до вас, когато ви е необходимо да поговорите с някого”. С това съм напълно съгласна. Ясно е, че и вие, и вашият партньор имате приятели. Но какво от това, че най-добрият приятел на вашия мъж е момиче?

Вие твърдите, че не се отнасяте към ревнивия тип жени, но вашата статия говори за противоположното. Вие пишете: “Преди да отсъдим за книгата по нейната корица, ние нямаме намерение да осъждаме мъжа за това, че дружи с момиче. Ние само искаме да кажем, че с това не е лесно да се примирим…”

Вие пишете, че не се смятате за ревнива жена, която иска да контролира приятелите на мъжа си. Но в действителност вие се явявате точно такава жена.
През живота си досега съм имала немалко приятели мъже, от които съм получавала доста повече поддръжка и разбиране, от колкото от приятелките си. Затова вашите съждения ме възмущават.

Какво ще кажете за следната ситуация: вие дружите с някого в продължение на години, а после той започва да се среща с момиче, което е против вашата дружба? Това е невероятно тежко и болно и изпадаме в ярост от факта, че мъжът позволява на новата си избраница да му наложи контрол и му забранява да се вижда с нас, въпреки че сме приятели от години и се познаваме много преди тяхната среща. Ако вас не ви устройва това, че дружа с мъжа ви, проблемът е във вашето богато въображение и мнителност.

Аз досега не съм била в сериозни отношения, но никога не съм виждала нищо противозаконно, че моят мъж може да има момиче за приятелка. Вие не можете да контролирате с кого вашият съпруг ще дружи, както не можете да контролирате хората, с които той се е познавал и дружал преди вашата среща. И аз не съм единствената, която мисли така. Имам много приятелки, които дружат с мъже, а също така и приятелки, които се срещат с мъже, които пък имат момичета за приятелки. И знаете ли какво? Те не виждат в това никакъв роблем, защото са големи и улегнали хора. И извисени над дребните страсти.

Мога да ви кажа едно: ако някога се случи така, че приятелка на моя мъж ми каже нещо, от което вие сте написала в тази статия, аз просто ще й се изсмея в лицето, а после ще кажа на мъжа ми с каква изгубила ума си, ревнива и мнителна особа се среща. И че тя просто не е достойна за него…”