Мъжете с име Иван изневеряват най-много

Мъжете с име Иван изневеряват най-много

Темата за доверието към партньора е основна за всеки съюз. Авторитетният медицински сайт WebMd е провел любопитно изследване на тема мъжките изневери, в хода на което се изяснило, че в обкръжението на 77% от изневеряващите задължително има близък приятел, който дава лошия пример и се хвали с това. И още: 40% от провинилите се, сочи статистиката, се запознават с бъдещата си любовница на работното място. Освен това авторите на изследването регистрират и най-нашумелите имена, които най-често изневеряват на половинките си (ние ги даваме, разбира се, с българския им аналог). В Топ 5 по-долу ще видите кои мъже изневеряват най-много, като на върха на класацията е рекордьорът по изневери.

Иван

Възможно е причината, поради която Иван е абсолютен лидер в тази класация, да е фактът, че това е едно от най-разпространените имена у нас, а може би и най-разпространеното. По тази причина ивановците попадат във всяка класация. От друга страна, причината може да е природната хитрост на тези мъже, желанието им да отмъстят (ивановците са и доста злопаметни), а може би и чисто „спортният интерес (мога ли аз да покоря най-непристъпната жена). Изследователят Борис Хигир казва за мъжете с име Иван: „Това, че държи на брака, не означава, че ще се откаже от възможността да изпробва своя мъжки чар върху някоя от приятелките на съпругата си…”

Васил

Той смята за извънредно важно да бъде галантен като рицар с жените и много се ласкае, когато жените го смятат за такъв. Не е никак учудващо, че всички тези заигравания на „джентълмен” и „любимец на публиката” често преминават границите на светското или работното общуване…

Андрей

Често причина за неговите изневери става вроденото му чувство за независимост, тщеславието му или дори гордостта му. А колко обаятелни са „есенните” и „зимни” мъже с името Андрей! Не искате той да побегне в чуждо легло? Спрете да му оказвате натиск и да го критикувате. И едното, и другото са удар по самолюбието му. А такъв човек ще предпочете да се самоутвърждава не с вас, а някъде встрани.

Димитър

В Древна Гърция Димитър е мъж, който се ползва с благоволението на богинята на плодородието Деметра. Повечето димитровци са безумно влюбчиви, обожават обществото на красиви жени и са много комуникативни. Такъв букет от достойнства дава почва за сериозни изневери. Цитат на Борис Хигир: „Новото чувство го хваща така силно и безрезервно, че той без особени угризения на съвестта променя рязко симпатиите си”.

Петър

Постоянната смяна на партньорки у Петър, дори при наличието на дългогодишна връзка, е обусловена по правило от два фактора. Първият – повишената сексуална активност, понякога граничеща с еротично безумие. Вторият – вечното търсене на любовта. В детството такива момчета са изпитвали недостиг на топлота и внимание, те се нуждаят от повишена ласкавост и грижа, затова и като възрастни продължават да търсят тази ненаситна и всепоглъщаща любов.