Мързелива домашна пица

Мързелива домашна пицаНеобходими продукти
25 грама мая
1 с. л. захар
2 с. л. брашно
150 мл хладка вода
500 мл гъст айрян
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
2 с. л. оцет
брашно колкото поеме за по-гъсто от кексово тесто

Начин на приготвяне
Активирайте маята с 1 с. л. захар, 2 с. л. брашно и 150 мл хладка вода.
Смесете с останалите продукти – всички продукти се бъркат с миксер.
Готовата смес се изсипва в предварително приготвената, покрита с хартия за печене и намазана с олио, тавичка на самата фурна.
Оставя се да втаса за около 15 минути, като през това време се приготвят продуктите за гарниране.
Може да се използват продукти, каквито имате в момента – например доматен сос, колбаси, пиперка, царевица, маслини, чубрица, риган, гъби.
След като се гарнира, пицата се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна с вентилатор отначало само отдолу.
След десетина минути се поръсва отгоре обилно с настърган кашкавал и се включва и горният реотан.
Трябва да се следи да не изгори – фурната е силна.