Можем ли да се влюбим отново в собствения си мъж

Можем ли да се влюбим отново в собствения си мъж

Помните как започна любовта към мъжа до вас, нали. С опиянение, разтърсваща еуфория, желание за полет и толкова много чувства.
Любов до сълзи.
После се привързваме, свикваме, имаме стабилни семейни отношения. Могат да възникнат конфликти, да се разделим или да продължим да сме заедно. С времето свикваме с мъжа до нас, чувстваме се сигурни и някак си забравяме, че над всичко стои именно силното любовно чувство. Опитваме се да измислим какво ли не, за да поосвежим връзката, да намерим време за развлечения, почивка, изненади.

Има няколко съвсем прости начина да се влюбим отново в мъжа на живота ни, но това едва ли ще стане без усилие и осъзнати действия.

Подредете мислите си

Започнете с мислите в собствената си глава и ги подредете. Да, така е, хаосът в самите нас създава бариери и измислени пречки да не можем да видим силните страни на този, когото обичаме, или сме обичали до себеотричане.

Усмихвайте се в продължение на няколко минути, тананикайте си обичана мелодийка, настройте се на вълната на щастието. Пуснете положителната вълна да мине през всяка ваша клетка, заредете се с положителни емоции. Мислите творят чудеса. Да се излъжат хормоните, особено този на радостта и удоволствието, е въпрос на нагласа. Като си помислите колко много обичате този мъж, ще видите какво ще стане с вашето настроение. Господи, та аз наистина те обичам.

Спомените са безброй късчета щастие

Направете едно пътуване назад във времето към онези моменти, в които бяхте заедно и се чувствахте щастливи. Понякога една интимна вечеря, приглушена музика, свещи, стари албуми или снимки от папките в компютъра ще помогнат да си припомним миговете на смях и радост. Поговорете за комичните ситуации, в които сте попадали, и се смейте до припадък. Първата среща, целувката, сексът, почивката, снимките, любовните послания, нощните разговори – безброй късчета щастие, за които можете да си спомните.
Потопете се в миналото и си спомнете как сте изглеждали и колко влюбени сте били.
И не се съмнявайте, че сърцето ви ще забие от вълнение. Попитайте партньора си защо се влюби във вас, разкажете му какви качества у човека до вас ви впечатлиха.
Ще откриете живи мостове, за които дори не сте предполагали.

Заедно на фитнес

О, ти не си този, в когото се влюбих, какъв корем си пуснал, пак си се черпил с приятелчета, аз ли ще ти събирам чорапите под леглото, защо не си изми чинията – нека да си признаем, че често изричаме подобни думи с повод или без повод. Ако забележите, че мъжът ви изглежда не така, както беше в началото на връзката, може би е интересно и полезно да отидете заедно във фитнес залата, да намерите обща диета, да откриете интересно хоби заедно, да се качите на колата и да изкарате уикенда в тихо селце.

Решете сексуалните си проблеми

Ако са възникнали проблеми в сексуалния живот, и за това си има решение. Обсъдете внимателно и тактично затрудненията в интимния живот, какво бихте искали да се промени, ако е необходимо потърсете лекарска помощ. Лекарства и терапии сега колкото искаш, а за проблемите в леглото хората се понаучиха да говорят открито. Подобрете емоционалната си връзка и така е възможно да се преодолее отдалечаването в леглото.
Не крийте от любимия мъж фантазиите си – сигурна съм, че и той има известни притеснения да ги сподели. Трудно е за вярване, че има двойка, която да не желае пълноценни и открити отношения в любовта и интимността.

Романтична почивка

Ако сте решили наистина да се влюбите отново в собствения си мъж, непременно измислете романтична почивка заедно. Не трябва да е кой знае колко продължителна, но достатъчна да пламне отново искрата между вас. Нали знаете – не се гаси туй, що не гасне, а за любовта е доказано, че е химия.

Има разногласия дали да ходим на почивка заедно, или отделно, обикновено ревнивите са против втория вариант. Може би си струва да помислим за почивка всеки със свои приятели, а после да разкажем как е минало. Рисковано е за мнозина, но ако не си вярваме, как ще продължим напред. Почивката заедно обаче планирайте да прилича на меден месец – плаж, разходки прегърнати, романтична вечеря, разговор и, разбира се, страстни часове в леглото.

Когато обичаш, прощаваш

Понякога се налага да си спомним и за голяма криза или проблем, който сме решили заедно. Не трябва да се страхуваме да говорим за неща, от които ще ни заболи или стане тежко. Дори и изневярата, която все още е табу да се обсъжда, е тема за разговор, за прошка, за разбиране. Обичащият разбира и прощава, той може да вникне в същността на нещата. Не вадете детайли от контекста на случки или време. Всяко едно събитие в общия ни живот си има време, в което се е развило, и да се тълкува от позициите на днешната ситуация е грешка, или поне не помага.

Пазете човека до себе си

Имах приятелка, която ми разказа, че понякога се събуждала нощем и наблюдавала съпруга си, докато спи. Според нея мисълта, че може да се събуди в същото това легло, но без съпруга си, толкова я тревожела, че тя веднага го прегръщала силно, целувала го и отново заспивала в ръцете му. Представете си живота си без мъжа до вас. Не ви се иска, защото това означава и промяна във вашия живот, самота, отговорност за семейство. Най-вече – живот без мъжа, когото обичате. Така че направете всичко да не го загубите за дребни неща. Ругатните и кавгите ще ви се сторят наистина глупост и ще започнете отново да цените този, който е до вас.

Мъжете са като децата

И сега дойде ред на комплиментите, хвалбите и мотивацията. Често повтаряно твърдение е, че жените се нуждаят от всекидневни комплименти и внимание. Но и мъжете имат нужда от същите комплименти. Не забравяйте едно – мъжете са като децата, хвалете ги за конкретни неща, а не изобщо. Всеки път, когато любимият направи нещо, което ви харесва, му го кажете, не пестете думите.

Мъжът до вас, без значение дали е законен съпруг, или приятел, е именно този, когото избрахте преди години. Може и да се е попроменил мъничко, посивял с годините, пуснал коремче, но нали и ние, жените, се променяме. Никой и нищо не стои на същото място. Щастието и любовта са винаги в наши ръце, а да се влюбим отново си струва. Нужни са само малко усилие и ще се убедите, че ще успеете.

Автор: Ана Дечева