Модни тенденции есен – зима 2015

Модни тенденции есен – зима 2015Ако обичате да сте винаги в крак с модата, следващите редове са за вас. Предлагаме ви основните модни тенденции за сезона есен – зима, при това не в регионален мащаб, а директно от световните модни подиуми. Там където модата е религия. Говорим за Лондон, Ню Йорк, Милано и Париж. Там дизайнерите днес показват неща, които са от модното бъдеще. Някои от тях ще ви се видят доста необичайни и доста екстравагантни, но е сигурно, че ще станат обект на страстно желание на мнозина дами, изкушени от модата.

Широки пуловери
Те са един от модните акценти на сезона. Дългите модели могат лесно да се превърнат в рокля, а обичайната дължина се комбинира с джинси, с къси кожени панталони или с дълги шифонови поли.

Червеният цвят
Ако се вярва на модните дизайнери, за сезон есен – зима 2015 няма по подходящ вечерен тоалет освен дългата рокля с наситено яркочервено. Дългата пола в същия цвят определено няма да остави равнодушни хората около вас.

Зеленият цвят
Да съперничи на червения цвят този сезон може единствено яркозеленият – от тревисто зелено до изумрудено. За разлика от агресивното червено тази гама е еднакво уместна и за тържествени мероприятия, и за романтична среща, и в офиса.

Шуба от животинска кожа с дълъг косъм
С риск да огорчим борците за права на животните, трябва да отбележим, че хит този сезон са шубите от животинска кожа с дълъг косъм. Важно е да уточним, че те са модни от последните няколко сезона. Покрай тях дизайнерите започнаха активно да използват имитация на естествена кожа, която по характеристиките си по нищо не отстъпва на норката, червената или полярната лисица. През зимата на 2015 носете дълга шуба, по-добре е да е цветна.

Оптични щампи
Що се касае до щампите, на мода са оптическите. Сложните илюзии в щампите на платовете или повтарящите се елементи дизайнерите са взаимствали от 60-те години на миналия век.

Геометрия
В кръга на шегата ще кажем, че на дизайнерите днес вероятно любимият предмет в училище е бил геометрията. Как иначе да си обясним желанието им да украсяват с ромбове, правоъгълници или трапци всички тоалети – от палтата до вечерните рокли.

Пончо
Пончо Burberry Prorsum наистина е облекло на сезона. С него се появиха десетки знаменитости. За да си създадете актуален образ в духа на сезона не е задължително да прибягвате до помощта на британския бренд, достатъчно е да си купите късо пончо, което да отговаря на вашите желания да се видите модерна в огледалото.

Високи ботуши
Те са най-популярният модел обувки за сезона, показвани в световните столици на модата. Едноцветовите ботуши на среден или висок ток според модата трябва да завършват там, докъдето стига палтото или полата.