Мобилният телефон уврежда кожата

Мобилният телефон уврежда кожатаБлагодарете на смартфона си за акнето и увисналите бузи. Списъкът не може да се ограничи само до това. Да, неприятно е, но трябва да го знаете. В света, в който очите и ушите ни са забити в мобилния телефон, ще се сблъскваме с проблеми на кожата, които преди не сме имали. Никога. Претенции към мобилните джаджи от всякакъв род имат пластичните хирурзи. Според тях постоянното използване на устройствата може да доведе до изменение на контура на брадичката и да „подари“ на жената увиснали бузи. С напредването на възрастта еластичността на нашите тъкани намалява, поради което продължителното боравене със смартфона води до увисване на брадичката осезателно след 30-ата година. Съветът ни: ако наистина не можете да съкратите виртуалното общуване, поне се старайте да контролирате положението на главата. Ако гледате смартфона често, дръжте го поне на нивото на очите, за да не навеждате главата надолу.

Това не е всичко. Повърхността на вашия телефон буквално бъка от бактерии. Това е истината. Просто си представете за минута колко често пипате мобилния си телефон в рамките на един ден и при какви ситуации това се случва. Например, след като сте изяли парче пица или сте затворили вратата на тоалетната, или сте хванали дръжката на вратата на автобуса. След няколко секунди вие поднасяте телефона към лицето си. Дерматолозите негодуват: прогресът води до това, че в порите ви се забиват вредни вещества, които могат лесно да предизвикат акне. Да, за това има лек, но не е ли по-добре да предотвратим появата му? Предлагаме ви четири прости трика, които могат да съхранят кожата ви чиста дори след цял ден разговори по смартфона.

Ползвайте устройство „свободни ръце“
Ползвайте устройство „свободни ръце“ или пускайте разговора на микрофон. Това е най-ефективният метод да намалите броя на съприкосновенията на телефона до лицето. А това означава, че бактериите по-трудно ще се доберат до вашата кожа.

Бършете екрана
Снабдете се със специална микрофибърна кърпа за почистване на вашия телефон от бактерии, особено ако вече сте забелязали първата промяна в лицето си. Длъжни сте да го почиствате, дори съвсем да не изглежда мръсен. Знайте, че микровредителите не са видими с човешко око.

Не подпирайте телефона с рамо

Позната ситуация – когато ръцете са заети с нещо – често в ровене в ръчната чанта, телефонът се притиска към ухото и към лицето с рамо.Такъв безобиден наглед жест може да предизвика на лицето т.нар. механично акне. Ако нямате устройство „свободни ръце“, хванете телефона, но не го прилепяйте към лицето, дръжте го на малко разстояние от ухото.

Почиствайте лицето си старателно
Ако през деня дълго сте говорили по телефона, вечерта е задължително да изчистите кожата старателно в областта на бузите. За целта подберете beauty-продукти с ингредиенти, които възпрепятстват възникването на акне. Например, използвайте тоник, който съдържа салицилова киселина, алое или други успокояващи растителни екстракти, които не предизвикват раздразнение на кожата.