asd
Начало Туризъм Фестивали Младежката банда Il Volo (Полет) спечели голямата награда на Фестивала Сан Ремо

Младежката банда Il Volo (Полет) спечели голямата награда на Фестивала Сан Ремо

Младежката банда Il Volo (Полет) спечели голямата награда на Фестивала Сан РемоТрима младежи с прекрасни гласове спечелиха голямата награда на Музикалния фестивал Сан Ремо за 2015 г. Пиеро Бароне (тенор), Иняцио Боскето (тенор) и Джанлука Джинобле (баритон) пеят заедно от 2009 г., когато Пиеро е на 15 години, а другите двама – едва на 14, и имат славата на истински вундеркинди – наричат ги „Тримата тенорини”.

Те се запознават при участието си в италианското телевизионно шоу Ti Lascio Una Canzone («Оставяме ви песен»). Те се явяват на конкурса поотделно, но си тръгват заедно. Продуцентите им предлагат тримата да изпеят O Sole Mio, и се оказва, че триото е перфектно. Като резултат новата група печели телевизионното състезание и тръгва по пътя на славата. През февруари 2010 г. Il Volo участват за първи път на музикалния фестивал в Сан Ремо, а през ноември вече издават първия си албум, продуциран от Тони Ренис и Умберто Гатика. В Италия дискът достига едно от първите места в класацията за класически дискове и още първата седмица са продадени 23 000 копия. Скоро албумът става платинен. Но това не е всичко, те пеят като трио и заедно със звезди като Барбара Стрейзанд, Селин Дион, Ерос Рамацоти и Пласидо Доминго.

През 2011 г. тенорините получават 2 награди Грами за Best New Artist и Best Pop Album. През септември са на голямо турне в Северна Америка, а само през ноември имат 13 концерта в Европа. През април и май 2012 г. правят първото си турне в Латинска Америка, а през есента на същата година отново пеят на 28 свои концерта в САЩ и Канада. В края на 2012 г. записват втория си албум с участието на Пласидо Доминго и Ерос Рамацоти.

Песните им са в класически италиански стил, като в основата им е традицията на неаполитанска музика, но съчетана със съвременни европейски влияния.

През 2010 г. участват в кампанията за набиране на средства за пострадалото от земетресение население в Хаити.
Голямата награда от Сан Ремо дава на младите певци нови хоризонти, тъй като победителят от този фестивал ще представи Италия на тазгодишната „Евровизия”.
Снимка: БГНЕС