Младежката банда Il Volo (Полет) спечели голямата награда на Фестивала Сан Ремо

Младежката банда Il Volo (Полет) спечели голямата награда на Фестивала Сан РемоТрима младежи с прекрасни гласове спечелиха голямата награда на Музикалния фестивал Сан Ремо за 2015 г. Пиеро Бароне (тенор), Иняцио Боскето (тенор) и Джанлука Джинобле (баритон) пеят заедно от 2009 г., когато Пиеро е на 15 години, а другите двама – едва на 14, и имат славата на истински вундеркинди – наричат ги „Тримата тенорини”.

Те се запознават при участието си в италианското телевизионно шоу Ti Lascio Una Canzone («Оставяме ви песен»). Те се явяват на конкурса поотделно, но си тръгват заедно. Продуцентите им предлагат тримата да изпеят O Sole Mio, и се оказва, че триото е перфектно. Като резултат новата група печели телевизионното състезание и тръгва по пътя на славата. През февруари 2010 г. Il Volo участват за първи път на музикалния фестивал в Сан Ремо, а през ноември вече издават първия си албум, продуциран от Тони Ренис и Умберто Гатика. В Италия дискът достига едно от първите места в класацията за класически дискове и още първата седмица са продадени 23 000 копия. Скоро албумът става платинен. Но това не е всичко, те пеят като трио и заедно със звезди като Барбара Стрейзанд, Селин Дион, Ерос Рамацоти и Пласидо Доминго.

През 2011 г. тенорините получават 2 награди Грами за Best New Artist и Best Pop Album. През септември са на голямо турне в Северна Америка, а само през ноември имат 13 концерта в Европа. През април и май 2012 г. правят първото си турне в Латинска Америка, а през есента на същата година отново пеят на 28 свои концерта в САЩ и Канада. В края на 2012 г. записват втория си албум с участието на Пласидо Доминго и Ерос Рамацоти.

Песните им са в класически италиански стил, като в основата им е традицията на неаполитанска музика, но съчетана със съвременни европейски влияния.

През 2010 г. участват в кампанията за набиране на средства за пострадалото от земетресение население в Хаити.
Голямата награда от Сан Ремо дава на младите певци нови хоризонти, тъй като победителят от този фестивал ще представи Италия на тазгодишната „Евровизия”.
Снимка: БГНЕС