Мисли, които помагат да излезем от дупката

Мисли, които помагат да излезем от дупката

Има различни житейски ситуации, когато се чувстваме някак объркани и изгубени в руслото на живота. Намираме различни пътища за решаване на проблемите, но не знаем кой от тях е правилният. Нещо повече, претоварени сме от многото си ангажименти и всекидневни проблеми и изпадаме в дупка.

Иска ни се да знаем всички отговори, но за съжаление, не винаги се получава. По всяко време може да се почувстваме в дупка, от която ни се струва, че няма излизане. Ако това е вашето усещане в момента, прочетете цитатите, които ще ви помогнат да се почувствате малко по-добре:

Помнете, че вашата сегашна ситуация не е вашата крайна цел. Най-доброто предстои. Не е необходимо да си изяснявате всичко веднага. Просто дишайте, наслаждавайте се на мига не приемайте ситуацията прекалено сериозно. В момента, когато оставите нещата да се случват, отпуснете се и повярвате в своите сили, всичко ще дойде по местата си, животът ще е малко по-лек, а проблемите ще си отидат сами.

Понякога лошите неща, които се случват в живота ни, стават впоследствие най-добрият момент, който е можел да се случи. Не винаги е възможно да се предскаже по какъв начин проблемът ще се отрази на вашето бъдеще. По-голямата част от живота ни подготвя за началото на по-добър живот. Търсете подкрепа навсякъде, където е възможно – от приятели, в семейството, и най-вече – оставете дъждът да превали. Нали всички знаем, че след дъжда светва слънцето и виждаме дъгата!

Ако не ви харесва вашето сегашно положение, продължете напред. Животът ни дава избор, но ние често му се противопоставяме. Оставаме упорито да работим работата, която не ни харесва, живеем в града, с който нищо не ни свързва, живеем с хора, които не обичаме. Страхуваме се да променим нещо в живота си. За да живеем щастливо, не трябва да се страхуваме от промените. Именно вие управлявате своя живот, само вие сте длъжни да решите как да живеете. Убедете се, че слушате сърцето си!

Вие не можете да започнете нова глава от книгата, преди да сте прочели предишната. Не забравяйте да погледнете назад – колко далеч сте отишли от това, което е било… И не правете грешките, които сте правили по-рано.

Спомнете си всичко хубаво, което ви се е случвало по-рано и се съсредоточете на всичко добро, което ви очаква. Ако вратата не се отваря, значи това не е вашата врата. Когато се почувствате в дупка, помнете – ако сте на неподходящата пътечка, винаги можете да се обърнете и да откриете друг път. Има множество различни пътища за вземането на едно или друго решение. Възможно е вие да не търсите нужната врата, нужния път. В това не е необходимо да се бърза и да подбутвате съдбата си.

Понякога е необходимо да излезете извън рамките, да подишате чист въздух и да си припомните кои сте и къде искате да бъдете. Понякога усещането за объркване означава, че нямате достатъчно време да поговорите сами със себе си, да се ориентирате. Една разходка в любимия парк или кратко пътуване през почивните дни далеч от града може да ви помогне да си изясните ситуацията.

Поговорете с някое тригодишно дете, за да усетите живота отново. Възрастните, като правило, се чувстват объркани, защото им се е наложило да преживеят много трудности. Животът притежава свойството да ни закалява, като заедно с това започваме да ставаме малко по-цинични и затворени. Но когато поговорите с някое дете, непременно ще се почувствате по-добре. Бъдете по-ведри, вземете пример от децата – те възприемат всичко в много по-ярки краски от възрастните.

Когато чувствате, че животът ви става объркан и губи смисъл, обърнете внимание на това, което чувате в тишината. Успокойте вътрешния си мир и ще откриете изхода, който ви е необходим.

Престанете да мислите прекалено много и започнете да се насочвате натам, накъдето ви води сърцето. Може би смисълът ви се губи, защото сте тръгнали не по вашия път? За да го откриете, трябва да се вслушате в интуицията си и да не позволявате на негативните мисли да ви дърпат към дъното.

Не е необходимо да осъзнавате всичко прекалено ясно, за да се вървите напред. Понякога само една стъпка може да ви покаже пътя към търсената врата. Не са необходими грандиозни планове, за да живеете щастливо. Сърцето и съдбата ще ви заведат там, където трябва, не е нужно да очаквате нещо необичайно.

Не преставайте да вярвате в това, че всеки ден се случват чудеса. Когато се почувствате в дупка – запазете вярата в себе си и във Вселената.
Вие непременно ще откриете своя път – просто трябва да продължавате да вървите и да не позволявате на заблудите да ви разочароват.