Необходими продукти
2 яйца
1 л хладка вода
1 ч. ч. кисело мляко
1 кубче мая
1 с. л. захар
1 с. л.сол
1 с. л.олио
1 с. л.оцет
брашно
За пълнежа
kренвирши
Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и правим кладенче.
В хладката вода разтваряме маята, добавяме захарта и оставяме да втаса.
Изливаме разтворената мая в кладенчето и добавяме олиото, киселото мляко и яйцата, като отделяме единия жълтък за намазване.
Замесваме меко тесто и оставяме да втаса.
Правим малки хапки, които разточваме с точилка на ленти и навиваме около кренвирша.
Редим в намазана тава, намазваме с жълтък и оставяме още малко да втаса.
Печем в загрята до 180 градуса фурна.