Метросексуалният мъж залезе. Да живее лъмбърсексуалният!

Метросексуалният мъж залезе. Да живее лъмбърсексуалният!Мисля, че е време да се почерпим, момичета. Край на обръснатите мъжки крака и лустросани мамини момчета по плажовете, край на мъжките модни дефилета по улиците!
Нов тип мъже, наречени \“лъмбърсексуални\“ свалиха короната на доскорошните \“метросексуални\“, оформи наблюденията си електронният сайт на сп. \“Поан\“. Как ще разпознаем новите \“градски дървари\“(терминът лъмбърсексуален идва от английското lumberjack)? Най-често те са умни. Доста умни. Не е правило, но са компютърни специалисти, програмисти или фотографи за голямо модно издание. Видът на грубия нов мъж обаче е като на току-що излязъл от гората: брада, разчорлена коса (да не се бърка с мръсна!), с груби ботуши, голяма по обем връхна дреха, животинска кожа, джинси от деним и дебела карирана риза. Най-интересното е, че не навява асоциация с недоял си лумпен, в никакъв случай не отблъсква, дори напротив – секси е. Което е със сигурност доказателство, че модата не може да диктува докрай онзи фин елемент с влечението, с удара под кръста в момента, когато видиш представител на другия пол и той ти въздейства. Метросексуалният типаж не успя да събере много фенки през няколкото свои силни години на власт.

Според западните медии, лъмбърсексуалният мъж масово се срещал по улиците на Бруклин и Берлин. Имаме новина за тях. В България доста отдавна могат да се видят точно такива момчета. Нещо повече – тяхната визия не е продиктувана от теченията и модните тенденции. Просто етно-психологията на тези географски ширини и връзката на българското момче от провинцията с природата отдавна е оформило този начин а обличане, поведение и стил. Тези мъже са силно привлечени от живота навън. Те държат на хигиената си, но са далеч от козметичното лустро на модните салони, което най-малкото им е чуждо. Те работят в сферата на новите технологии, вземат доста добра заплата, може да ги засечете в градския парк с лаптоп в скута, но тяхното място определено не е в лъскав офис в центъра на града с изглед към реката. Лъмбърсексуалният мъж има проблем с големите европейски компании заради имиджа, който няма как да гo накараш да поддържа. Дрес-кода, с който се носи ежедневно по никакъв начин не кореспондира с изискванията на добре рекламиращите се фирми. Освен това брадата е недолюбван елемент почти навсякъде, извън Индия и арабския свят. По обясними причини.

Тези мъже не виждат за необходимо да полагат изкуствени грижи за тялото си, да се обезкосмяват навсякъде и да се пудрят с кремове и помади. Те са в тясна връзка с планината, защото използват всеки удобен момент да са там, те плуват редовно ако живеят близо до морето. Те Са природата. Не вярвайте, че Лъмбърсексуалният мъж \“си дава вид\“, че не се интересува как се облича. Той просто наистина не се интересува. Важното е да му е удобно и да се чувства в кожата си. Сега медиите ще се спукат да задават въпроси дали жените ще харесат този мъж, открил мъжкото в себе си. Как мислите?

На снимката: Джо Манганиело