Майчина подкрепа: Жена роди бебе на сина си – гей

Майчина подкрепа: Жена роди бебе на сина си - гейКакво ли не е готова да направи майката за своя син? Да го приласкае, да свикне с мисълта, че може да е различен, докато расте, че може да е гей – но все пак и въпреки всичко да поиска да му помогне да има син. Трудно е да си представим каква буря от чувства е преодоляла 46-годишната Ан Мари Касон, която износи и роди бебе на своя хомосексуален син Кайл, пише The Telegraph.

При оплодяването е била използвана сперма на Кайл и донорска яйцеклетка, а майката влязла в ролята на сурогатна майка. Момченцето, което се е родило в резултат на тази майчина подкрепа, е наречено Майлс и днес е на 8 месеца. Съдът разрешава на Кайл да бъде законен баща на детето.

„Той не е свързан с мен по никакъв начин биологически, той ми е само внук”, казва Ан Мари Касон. Семейството разказва, че по-рано друга роднина на Кайл се е опитала да стане сурогатна майка, но не се е получило.

Младият Кайл Касон признава пред Daily Mail: \“Дори и баща ми каза, защо не изчакаш да се срещнеш с някого. Но никой не може да гарантира, че ще намеря „някого”. Не съм избрал да бъда гей, роден съм такъв. Роден съм да не мога да имам деца, защото не мога просто да отида и да правя секс с жена. Но за мен е огромен приоритет да бъда баща и ето, аз го постигнах. \“

„Разбирам, че много хора няма да се съгласят с мен. Сега аз имам син, много се радвам. Това не трябва да зависи от сексуалната ориентация или от пола, след като мога да осигуря своето дете”, заявява 27-годишният Кайл Касон. Той сам е платил всички процедури и операции, това не са пари на данъкоплатците, пояснява младежът. И добавя, че не смята да лъже детето си за неговото зачеване – всичко ще му бъде разказано, когато му дойде времето.

Инвитро оплождането във Великобритания струва около 12-15 хиляди британски паунда.
Източник