Маскирайте се с подръчни продукти

Маскирайте се с подръчни продуктиНяма да забравя как баба ми овлажняваше лицето си с обелките от краставица, винаги когато правеше лятната салата. Не пропускаше да се намаже и с яйчен белтък поне два пъти месечно. И наистина, има много начини да се погрижите за лицето си с домашни продукти. Вижте вариантите, подходящи за всяка кожа.

Маска от яйчен белтък
Добре разбитият белтък овлажнява и успокоява кожата. Малко трудно се отстранява след засъхването, но пък после лицето става гладко и изпънато. Не се слага край очите.

Маска с овесени трици и кисело мляко
Много лесна за приготвяне, почиства и има подмладяващ ефект.

Захарен скраб
Захарта е естествен ескфолиант и в сравнение със солта, не травмира кожата. Отстранява перфектно мъртвите кожни клетки. Можете да я отмиете с олио вместо с вода.

Маска за лице от кафе и какао
Смляното кафе или какао на прах се смесват със зехтин и лъжичка мед. Тази смес отстранява подпухналостта и освежава цвета на лицето. Ако пък смесите кафето с белтък и добавите капка лимонов сок, ще получите бърз лифтинг ефект.

Подмладяваща маска от тиква
Смачквате на пюре 1 ч.ч. сварена тиква и я смесвате с 3 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Тиквата съдържа андиоксиданти, които действат много освежаващо.

Домашна маска от котешка тоалетна
Изглежда странно, но не е! Оказва се, че материалите за котешката тоалетна са същите като при скъпите специални глини, които се използват за разкрасяване в спа-центровете. Разрежда се с вода или още по-добре – кисело мляко.

Домашна маска от глина
Козметичната глина се смесва с вода, добавя се жълтък и няколко капки зехтин. Омекотява кожата и едновременно има лек почистващ ефект.
По правило маските се държат на лицето около 15-20 минути, след което се отмиват с вода или с почистващ тоник. След това е подходящо да нанесете лек слой овлажняващ крем.