Масивните обеци – на мода през 2016-а

Масивните обеци - на мода през 2016-а

Тежките обеци, стигащи почти до раменете, са отново на мода.
Такава е последната тенденция, която радва любителите на богато украсените обеци, но се посреща със скептицизъм от жените, които обичат класически стилни и ненатрапващи се аксесоари.

Ето някои от основните видове обеци, които вече дори се забелязват по витрините на бижутерските и модните магазини.

С големи камъни

Колкото повече на брой са камъните, колкото по-големи и тежки, толкова се и увеличават шансовете да бъдем забелязани, да ни хвърлят по някой завистлив поглед за смелостта.
Няма значение дали са скъпоценни, полускъпоценни или изкуствени. Не е задължително цветовете да си пасват, може да се комбинират контрастни нюанси.
Голяма част от младите дами предпочитат само една дълга обеца, но с тежък и запомнящ се камък. Ако сте решили да носите такива обеци, се постарайте роклята или блузата да бъдат едноцветни. Така изпъква красотата на камъните, особено ако цветовете на изкуствените блестят и се преливат.

Клипсът се завръща

Сигурно мнозина от нас пазят в някоя кутийка клипси от 80-те години. С овална или квадратна форма, често в розово, черно или червено. Този тип обеци също ще се радва на популярност през 2016 година, а и е удобен за дамите с чувствителна кожа, а също и за тези от нас, които не харесват тежки обеци.
Само да бъдем внимателни – съвременните клипси трябва да са изискани и издържани, ако са в сребърно дъно, то обезателно почистете среброто с подходящ препарат.
Че са ретро, няма съмнение, но именно завръщането им придава романтика и тиха въздишка по отминали времена.

Аристократични, дълги и масивни

Те се описват най-добре като обеци, които сме виждали при кралски особи по време на официални вечери. С много дребни камъчета, тъмночервени или зелени, сини или черни.
Модните дизайнери ги определят като обеци, които са наситени с елементи от Ориента. Други ги отнасят към групата на етностила.
Не се плашете от тяхната натруфеност – в съчетание с класическа едноцветна рокля те са изключително ефектни.

С перца и висулки

Не всяка дама се осмелява да си сложи обеци, които са направени от перца. Истината е, че в комбинация с малки сребърни или метални елементи те са много атрактивни през летните вечери.
Дизайнерите предлагат като последен писък на модата няколко дълги висулки, разположени на различна височина и завършващи с перлички или сребърна топчица.
Падащите обеци без съмнение ще са наистина актуални през годината.
Сред предпочитаните ще бъдат тези с много перли, много ресни, водопади от дрънкулки, с пеперудки, геометрични груби фигури.

За жените, които работят в администрации или в бизнеса, се препоръчват по-дискретни форми и обеци с малък обем. Но в свободното време всичко е позволено, нали.