„Марсианецът” на Ридли Скот излезе в космоса

„Марсианецът” на Ридли Скот излезе в космоса
„Марсианецът” на Ридли Скот излезе в космоса

Фрагмент от сценария на филма на Ридли Скот „Марсианецът” излезе в космоса. Както съобщава изданието Comingsoon, позовавайки се на продуцента на проекта Адитю Суд, титулната страница с рисунките на самия режисьор е била поместена в специална капсула на борда на космическия кораб „Орион”, който извърши успешен тестов полет на 5 декември 2014 г.

„NASA наистина разгъна пред нас червения килим“, казва Суд. „В капсулата има някои важни предмети за хората, които участват в проекта „Орион” и едно от нещата, които Ридли нарисува на заглавната страница на сценария на „Марсианеца”. Това е филм за хора, които са наистина пристрастени в науката и космическите пътувания, така че беше наистина велик момент за нас.“ Да припомним, че именно кораби от този тип ще бъдат използвани от NASA за осъществяване на пилотирани полети до Червената планета. Първият от тях е планиран за 2020 г.

Сценарият на „Марсианеца” се основава на едноименното произведение на писателя Анди Уиър, издадено в електронен формат през 2012 г. Сюжетът се изгражда около астронавта Марк Уотни, останал на Марс съвършено сам. Екипажът на космическия кораб спешно излита от планетата по време на мощна пясъчна буря, решавайки, че Марк е загинал. Героят няма средства за връзка, а системите, които поддържат живота му ще откажат, преди да дойде помощта…
Премиерата на филма е планирана за 25 ноември 2015 г.
Източник