Мариновани маслини с мащерка

Мариновани маслини с мащеркаМащерката е една от най-използваните в балканската кухня билки. Тя придава невероятен аромат в марината на маслините, както и създава усещане за лято и свежест. За тази рецепта се препоръчва изсушена билка, бледосините цветчета на мащерката са радост за очите.

2 ч. ч. маслини
2 скилидки чесън
2-3 лимонови резенчета
2-3 стръка сушена или прясна мащерка
1 ч.ч зехнин, може и олио

Разбъркайте в купа зехтина, чесъна, мащерката и лимоновите резенчета.
Напълнете буркана с маслините и излейте вътре бавно марината.
Затворете капачката плътно и обърнете буркана няколко пъти.
Маринованите маслини се съхраняват в хладилник или на хладно място.
Маринатата е подходяща за салати.