Магията е в точния маниер на поведение – открийте индивидуалността

Магията е в точния маниер на поведение – открийте индивидуалносттаВсяка от нас иска да бъде очарователна и завладяваща. Няма съмнение, добър коз за това е привлекателната външност. Има обаче много женски хитрости, които могат да превърнат най-обикновеното момиче в сексапилна прелъстителка. Тайната е в няколко правила за поведение и в начина на общуване с мъжете.

Определете своя тип
Маниерите на поведение, които правят жената привлекателна, не са еднакви за всички. За да определите своя тип, спомнете си своите успешни моменти, когато сте били разкрепостени, доволни от себе си и в прекрасно настроение. Погледнете се отстрани – каква сте вие? Весела, остроумна, винаги в центъра на вниманието? Или мълчалива, със загадъчна и магнетична усмивка? Може би сте игрива и закачлива или пък – фатална дама с властен поглед? Почувствайте своята индивидуалност. Стилът на поведение е свързан с външността, с характера, темперамента и възрастта – все пак това, което е приемливо за младата кокетка, не подхожда на жената над 40. Майка ми казваше – учи се да бъдеш себе си на всяка възраст и не се мъчи да изглеждаш винаги на 20. Първо, няма да ти се получи, и второ – ще станеш за смях. И още – няма как да се харесаме на всички. По принцип, жената е привлекателна за мъже от един и същи тип. Така че, ако се въоръжите със знанието какъв е вашият собствен тип, ще успеете да проявите индивидуалността си много по-ярко.

Нашата сила е в нашата слабост
Демонстрацията на женска безпомощност е прекрасен начин в подходящия момент да поласкаете мъжа, да му дадете възможност да се почувства силен и значим. Не се притеснявайте да му покажете, че имате нужда от помощ и съвет, от покровителство. Да, в наше време много жени могат да забият гвоздей или да поправят нещо у дома, но ни трябва да го правите в присъствието на мъж, даже ако ви се струва прекалено бавен и тромав. По-разумно е още веднъж да се обърнете за помощ, като го подтикнете да прояви покровителство и грижа, акцентирайки с това на половите различия помежду ви и култивирайки у него положителен мъжествен образ. С това обаче не бива да се злоупотребява. Нека вашата интуиция ви помага да не се превърнете в досадна и капризна особа.

Да правим комплименти на мъжете
Момичета, имайте няколко на ум – мъжете обичат женското поощрение и похвала, даже да не си го признават. А ако получат похвала от жената, към която не са безразлични, ги прави особено въодушевени. Затова правете на мъжа до вас комплименти за това, което е важно за тях – кариерата, парите, спорта и разбира се, интимната сфера. Не става дума да ги ласкаете без основание. Ако нещо не ви допада, не се страхувайте да го кажете. Порицанието в умерени дози също е полезно. Най-ценното е да запазите баланса между порицанията и похвалите. Ако мъжът жадува да го похвалите и е готов да се постарае за това – неговото сърце е покорено.

Привличане и отблъскване, или загадъчната женска душа
Вчера с удоволствие сте отишли да обядвате с него, а днес нямате настроение! Но нека вашият отказ бъде естествен, а не груб и демонстративен. Непостижимата женска непоследователност интригува и привлича мъжете. Не се притеснявайте, че вашето непостоянство ще охлади чувствата на поклонника. Нали за него е важно да положи усилия, за да ви завоюва, тогава ще сте му още по-ценна.

Нека да дойдат тълпи поклонници
Много жени, в очакване на единствения и неповторимия, предпочитат веднага да отрежат ухажването на мъжете, които не им се харесват особено. Но тук има психологическа уловка – самото наличие на поклонници е важно за женската самооценка, а следователно и за нейното настроение и външен вид. При това, те са най-добрата реклама и доказателство за женската привлекателност. Мъжете винаги са склонни да обърнат повече внимание на жена, която е желана от другите. Освен това, поклонниците разширяват вашия кръг на общуване, като по този начин увеличават шансовете ви да срещнете онзи, който ще се окаже вашия „идеал”. Дръжте ухажорите на нужната дистанция, без да ги провокирате към по-активни опити за сближаване, но и без да ги плашите с груби „резки движения”.

Поведението на чаровната жена има още много нюанси, като тембъра на гласа, маниера да се смее и да води разговор, тайните на вътрешната й нагласа. Описаните маниери са напълно универсални, но всяка жена, която иска да се харесва на мъжете, трябва да открие своите малки хитрости и да ги усъвършенства в практиката.

И не забравяйте мисълта на великата Мерилин Монро: \“Честно казано, не ми трябва онзи, който вижда в мен само хубавото. Трябва ми този, който вижда в мен и лошото, но въпреки това иска да бъде с мен.\“
Снимка: БГНЕС