Любовта – пътят към успеха на София Лорен

Любовта - пътят към успеха на София Лорен
Любовта – пътят към успеха на София Лорен

Тази призната красавица на световното кино, наречена истинско съкровище заради впечатляващите си роли, в детството си всъщност е грозно патенце от бедно семейство. Момиче с упорит нрав, което не иска да се променя заради желанията на публиката. Дали София щеше да стигне върховете на звездния Олимп, като не беше съдбоносната й среща с процудента Карло Понти?

С Карло Понти София Лорен се запознава на един конкурс за красота, където той е член на журито. Тя получава второто място, но това вече не е съществено – забелязал я е самият Понти и е повярвал в нейната звезда. Опитният кинопродуцент, който е с 22 години по-възрастен, успява да шлифова редкия неаполитански диамант, запазвайки неговата самобитност.

Когато София стига до Холивуд, нестандартната й красота вече се е превърнала в еталон. Мъжете тичат подире й. Нейният партньор на снимачната площадка Кари Грант, с когото снимат „Гордост и страст” през 1957 г. и който безнадеждно се влюбва в нея, всеки ден праща в гримьорната й огромен букет рози. Лорен обаче признава Карло Понти за единствен мъж в живота си.
Двамата обаче успяват да сключат брак значително по-късно. Когато се среща със София, Карло Понти е женен, а италианските закони, строго следващи католицизма, забраняват развода. За да успее да се разведе с жена си, продуцентът заминава за Мексико.

През септември 1957 г. той прекратява брака си и веднага се жени за София. Този брак обаче предизвиква такъв грандиозен скандал в Италия, че на двамата влюбени се налага да се скрият известно време в Швейцария. И това не помага, обществеността е скандализирана. За да не влезе в затвора за двуженство, Карло Понти е принуден да се яви в съда и да признае брака си със София за недействителен. Години наред двойката крие отношенията си и даже наема апартаменти с измислени имена. Това обаче не им пречи да запазят любовта си.

Нещата се уреждат едва когато Карло успява да се договори с бившата си жена Джулиана Фиастри и тримата заминават за Франция. Там получават френско гражданство и пред 1966 г. Карло Понти най-накрая законно се развежда със съпругата си и за втори път се жени за София Лорен, вече като френски гражданин. На 34 години, през 1968 г., София ражда първия си син – Карло Понти младши, който става известен диригент и композитор. Четири години по-късно се ражда Едуардо, който днес е кинорежисьор.

И на 80 години София Лорен е прекрасна и обаятелна. Основната тайна в борбата с остаряването обяснява така: „Успявам да живея в хармония със себе си и с околния свят. И още – семейството, любовта и верността.”
През 2007 г. Карло Понти напуска този свят. Оттогава на въпроса не мисли ли отново да се омъжи, София Лорен отговаря простичко: „Никога. Невъзможно е да се влюбя в друг мъж… „

Снимка