Любовната игра – защо без нея не може

Любовната игра – защо без нея не може

Сексолозите са единодушни – една от често срещаните причини за отсъствие на оргазъм у жената са „изгубените“ предварителни ласки. А любовната игра е нещо много важно. В числото на най-популярните грешки са бързината (мъжът няма търпение да премине към същността на акта), грубост, която причинява болка – примерно от прекалено резки движения, неумело „боравене“ с ерогенните зони или пък просто еднакъв сценарий, усвоен до болка – тогава мъжът и жената действат абсолютно по един и същ начин, подхождайки към акта. Прелюдията наистина е необходима, но в същото време не трябва да трае прекалено дълго, защото това може да има обратен ефект – зачервена от триене кожа, два часа глезене с ягоди и сметана, прекалено силен аромат от свещите, които горят на нощното шкафче, са лош признак.

Златната, според сексолозите, пропорция на идеалния полов акт – предварителните ласки 3 пъти да надвишават по време същинския процес. В този случай качественият секс е гарантиран, а зашеметяващият оргазъм – неизбежен.
Друга важна роля на предварителните ласки – няма по-прост и ефективен способ да се оживят и провокират отношенията от любовната игра с партньора. Най-веселият начин е събличането на двойката до долно бельо. Целта е да се застави партньора пръв да извика „Предавам се“ и да смъкне бельото си. В еротичната игра всички средства са добри и са позволени: дразнете го, галете го, целувайте го – партньорът трябва да е дотолкова възбуден, че да не може да се сдържа и да помоли за пощада, т.е. за секс.

Когато вие всеки път в любовната игра се докосвате по вече познат начин, вашето тяло постепенно започва да губи чувствителността си, сензорните усещания намаляват. С времето някои ерогенни зони губят чувствителност и тяхната стимулация не води до достатъчен изблик на страст, казва сексологът Лори Бакли. Колкото по-разнообразна е прелюдията, толкова по-ярък е сексът. С мощни нервни окончания са окомплектовани не само половите органи и гърдите, но и други части от тялото, просто трябва да се докосвате до тях, за да получите мощен еротичен разряд.

Едно от тези места е границата на устните – както у мъжете, така и у жените. Това е извънредно чувствителна на докосване област, която незаслужено се пропуска от повечето партньори, които се съсредоточават по време на целувките на пухестите части от устните. Прост тест: няколко пъти лекичко прокарайте пръстите си по края на вашите устни – така, както обикновено го правите с молива. Ще почувствате лек приятен гъдел. Пробвайте този трик и в леглото. По време на прелюдията нежно целунете, а после прекарайте върха на езика си по края на неговата горна и долна устна. За мъжа това е пряка асоциация – какво чудо може да стори вашият език по-ниско от корема…

Голям потенциал има и секретната точка в самата основа на гърба. Обгърнете партньора и започнете с леки въртеливи движения да масажирате гърба му в областта на лопатката, постепенно слизайки надолу. Вашите движения трябва да стават все по-нежни. Тази област е толкова въприемчива, че мекото съприкосновение може да се почувства като пламнала искра в цялото тяло.

Сред взривните центрове е и горната граница от вътрешната страна на бедрата. Това е невероятно чувствителна към съприкосновение зона, която може да разсее всякакви съмнения у мъжа дали наистина са важни предварителните ласки. Оставете тази област за финал на прелюдията – достатъчно бързо пробягвайте с езика си по дразнещата линия на бедрата или я покрийте с топли целувки – мъжът вече няма да може да се сдържа. Настава часът на същинския любовен процес. Насладете му се!