Лучени вити банички

Лучени вити баничкиНеобходими продукти
300 мл хладка вода
2 с. л. оцет
5 с. л. олио
1 ч. л. сол
брашно
1 жълтък

За плънката
5 с. л. зехтин
2 – 3 глави лук
сол на вкус
подправки (по желание)

Начин на приготвяне
С брашното, водата, оцета и солта замесваме меко тесто.
Оформяме топки, които оставяме покрити с кърпа за половин час.
Запържваме нарязания на дребно лук в зехтина. Посоляваме и оставяме да изстине.
Раздърпваме всяка топка поотделно, разстиламе с лъжица от плънката и навиваме на рула.
Поставяме под форма на вити баници в тавичка върху хартия за печене . Намазваме с жълтък и печем във фурна на 180 градуса до златистокафяво.
Ако ви остане тесто, може да направите гьозлеме.