Лечението на Моника Балци – изживяване от бъдещето

Лечението на Моника Балци - изживяване от бъдещето

Моника Балци е италианска холистична лечителка. Тя вече няколко пъти гостува в България, за да представя своето лечение – метода пирамидална трансмутация на паметта. Той представлява своеобразна квантова детоксикация, която буквално премахва от клетките информационни шлаки и отрови.

Моите лични преживявания

След първата среща с Моника Балци и нейното енергийно лечение си казах, че тя носи изцеление от бъдещето. Неясни и забравени негативни спомени от миналото изплуват по време на сеанса, за да бъдат излекувани чрез прошката и приемането. И да отстъпят място на нещо ново и позитивно.

Методите, които Моника използва, са известни като IPR – Initial Path Room и PMT – Pyramidal Memory Transmutatation и сa cъздадени от френския учен натуропат Жоел Дюкатийон. С тях се „разграждат” съществуващите при повечето хора енергийни връзки, които ги държат обвързани с определени егрегори (колективни мисъл-форми) и налагат неосъзната зависимост, пречеща на свободното развитие и духовната еволюция на хората.

Егрегорите на практика осъществяват контрол над съзнанието и се считат за енергоинформационни паразити. Методът IPR прекъсва тази връзка и възстановява чистотата на възприятието ни, без „утежняващи” манипулации и доминиране.

И тъй като огромна част от човешкото тяло е вода, а тя съхранява \“спомени\“ и ги фиксира на клетъчно ниво, често преживяваме блокиращи ситуации, които предизвикват болка, повтарят се и така натрупват затлачващи отпечатъци, които пречат на енергията в тялото ни да тече леко и балансирано.

Тези натрупвани спомени живеят свой живот и ни принуждават да повтаряме постоянно определени преживявания, докато се пробудим и спрем, за да видим тази зациклила фотограма в нас.

Сигурно онези от вас, които обичат да спорят, веднага биха опонирали, че изначално нашата система е съвършена. Така е, но все пак се задръства по една „просветляваща“ причина – за да се създадат условия, които да ни помогнат да осъзнаем, че нещо вътре в нас не „работи“ добре. След това да го приемем и да работим за трансформирането и разграждането му.

За да посрещнем проблемите си по този начин обаче, е нужно смирение, липса на осъждане, както и умение да наблюдаваме – себе си и другите.

Например: какво прави човек, който във всяка интимна връзка привлича партньор с труден характер?
– сменя човека, обвинявайки го;
– бяга, с решението да спре започването на нови връзки.

Но тогава липсва трансформацията! Човек може и да разбере, че дълбоко в себе си носи спомени, които привличат определен тип партньори, както и че тези спомени не случайно ги има и у двамата, защото всеки е „огледало” за другия. Така партньорите стават учители едни на друг, а разбирането за жертва и агресор е погрешно. Човекът, потърсил помощ, се отваря за благодарността, позволявайки на тези спомени да се трансформират до клетъчно ниво. Това става за около период от 3 седмици. Една сесия продължава близо час, след нея Моника дава удивително точна обратна връзка.

Кармата всъщност са обединени спомени, от които произтича всяко наше енергийно изкривяване – проблеми във връзките, проблеми с парите, професионални проблеми и т. н., с които е наситена нашата опитност. Когато определен тип спомени присъстват в по-голямо количество, това предизвиква тежки ситуации, болести, нещастия. Пирамидалната трансмутация работи точно с тази „памет“ и стопява оставените отпечатъци. Така душата ни си позволява да се освободи от ненужния товар и човекът да се приближава все повече към същността си.

Моите сесии при Моника бяха невероятни. При условие, че не се познавахме и веднага започнахме енергийната работа, последвалата обратна връзка от нея ме порази. Беше уловила толкова много от скритата ми същност! За част от споделените неща знаех или подозирах, за други – не, но казаното от нея допълваше липсващите от мен части.

Споделянето започна оттам, че имам блокажи в първа и пета чакра – със заземяването и изказа. Вероятно не е случайно и че преди време имах проблеми със щитовидната жлеза – ето защо са се появили те! Емоционални травми от събития, станали, когато съм била на 7 и 24 години вече са освободени – спомням ли си какво се е случило тогава, ме пита Моника. Отговарям отрицателно, не мога да се сетя в момента, а тя веднага допълва, че това не е толкова важно сега, да не се фокусирам там, защото те вече са приключени.

Когато няколко дни след това продължавах да не си спомням какво може да е било толкова силно, че да предизвика блокаж в тялото ми, братовчедка ми веднага възкликна като чу споделеното: „Как не си спомняш! Та нали сестра ти щеше да умре тогава…” И тогава забравеното изплува… Бях в първи клас, а денят – като всеки друг.

Следобед ме пратиха до магазина в съседния блок, когато баща ми дойде разтревожен и прекъсна покупките, качихме се в такси, за да отидем веднага до болницата, където бяха приели по спешност сестра ми. Стояхме на пейка в коридора пред операционната 4 часа и половина в неизвестност, докато я спасяваха. Тя беше скочила през стъклото на една врата, докато се гонили със съученици от нейния клас в училището след часовете. Това беше предизвикало перитонит и срязване на червата, а лекарите не гарантираха, че ще оживее, просто правеха всичко възможно.

За това време ние с татко стояхме в мълчание и чакахме, а пред очите ми косата му побеля напълно… Как добре се разпореждаме с шокиращите спомени! Просто ги тикаме в килера… Какъв е другият спомен, още не съм си изяснила. Прехвърляйки преживяното, отсявам фактите – майка почина от рак, когато бях на 28, години преди това беше все по болниците с низ от стресови ситуации. Както и да е.

Обратната връзка на Моника не спря до тук. Тя ми каза, че съм освободила доста от сдържания в мен контрол и самоконтрол. Че проблемите ми сега идват от предишни прераждания, когато съм била мъж лидер и затова ми е трудно да съм жена, при това подчинена. Всъщност, когато започна сеанса и затворих очи, отпускайки се в монашеските напеви, които Моника пусна за фон, веднага тръгнаха бързо сменящи се картини пред вътрешния ми взор.

Видях изумрудено зелената целебна светлина на Архангел Рафаил – най-висшият лечител, след това и египетският символ „Окото на Хор”. А после и половината от лицето на суров мъж, който гледаше далеч напред. Кафявото му око остана същото и в следващите две картини – друго мъжко лице, а после и на едро животно…Спрях се дотук, за да не преча на процеса на освобождаване, без да го „контролирам”… Ден по-късно, когато пътувах с часове сама из България (точното време за дълги размишления) си дадох сметка, че това вероятно съм била аз в миналото, спомняйки си филма „I origin”, който преди две години толкова ме впечатли.

Воал от пурпурна светлина покри тези спомени и аз се отпуснах в дълбока релаксация. По-късно Моника продължи със споделянето какво е усетила по време на сеанса. Уловила е напрежение в дясното око – тълкуванието е „изключване” за думи и сцени от действителността, които не ми допадат. Тежест в белите дробове – липса на свобода.

Човекът не се чувства свободен, а доминиращото чувство в момента е тъга, меланхолия – допълва Моника. Умора в коленете – невъзможност да действам, невъзможност да получавам! И продължава с детайлите от моята моментна картина, а аз се чудя как въобще успяваме да се движим с подобни товари. Да, животът наистина е чудо! Той винаги намира начин да продължи. „Как” – е въпрос и на наш избор.

Коя е Моника Балци

“Запознах се с метода Пирамидална трансмутация на паметта и с неговия създател Жоел Дюкатийон през 2005 г. Винаги съм знаела, че моите ръце са надарени с много таланти, използвах ги с лекота във всичко, което правех: готвене, реставриране, дърводелство, шиене. Когато реших да работя като холистичен терапевт и да подпомагам еволюцията и добруването на хората, в моите длани се съсредоточи много енергия след посещението ми на курсове по пранично лечение при проф. Рицело, който е светило в тази област.”

Моника разказва как с този метод започнала да усеща енергията и я „вижда” чрез дланите си, но търсила по-мощно средство за лечение и трансформиране на енергия. Щом се срещнала с метода ПТП, била като поразена от мълния, защото осъзнала, че това е търсеното от години. „Преди 11 години този метод беше толкова революционен, че трудно можеше да се разбере механизма му на работа. Жоел го определи като „Технология от петото измерение”.

С днешната си осъзнатост аз мога да преведа това като индивидуална информационна работа с енкодерите (малки контейнерчета, съдържащи информационни кодове). Те се позиционират около човек по начин, който създава една етерна пирамида, която го пренася в петото измерение, измерението на неограничените способности и там той се освобождава от всички стари спомени, които му пречат да избере една или повече възможности, за да живее желания от него живот. Лечителят „изчиства” информационното поле около човека, за да не го ограничават стари спомени и да го задържат в една вече предначертана житейска линия.

Душата си дава „амнистия”, като се освобождава от някои напрегнати спомени и опит, интегрирани в миналото, но вече ненужни за нейната еволюция. Човекът е научил урока си, но спомените му са все присъстват в квантовото му поле и привличат подобни опитности. Затова Жоел твърди, че колкото повече един човек работи върху себе си, той се чувства все по-зле, защото „осветлява” такива спомени, които привличат същите опитности.

Изчиствайки полето – сесия след сесия, това привличане изчезва. Човекът започва да се чувства лек, чист и свободен. Той се променя, променя се и неговата действителност. Реакцията му към определени болезнени теми намалява и той става все по-любящ. В живота му се появяват нови хора, стари си отиват.

„Имах късмета да се запозная с Жоел Дюкатийон и неговия метод още в самото начало, когато той дойде в Италия да го представи. Разбрах практическата стойност на метода и после каних Жоел още четири пъти в периода 2005-2006 г. в Рим, у дома. Той ме обучи и ми предаде цялото свое знание. Така станах негов асистент по време на многобройни лични сесии. Жоел Дюкатийон вече не прави лични сесии, аз продължавам. Вече съм направила 15 000 сесии и ако не е нескромно, ще кажа че самият Жоел ме определи като „жив енкодер” (което означава, че само присъствието ми вече активира процеса на трансмутация).

Защо трансмутация, а не трансформация? Защото трансформация означава превръщане в нещо друго, докато трансмутиране означава промяна в друга форма чрез огън, това е алхимичен процес, чрез който ставаме други, по-възвишени, както обикновеният метал се превръща в злато. От моя опит виждам, че процесът на освобождаване се осъществява след определен брой сесии.

Разбира се и една сесия може да помогне, може да доведе до осъзнаване, но не е достатъчна, когато имаме хилядолетна история. Аз мога да препоръчам онова, което и Жоел препоръчва: цикъл от 7 сесии за по-дълбока промяна, направени по една на месец”.

Моника Балци ползва различни „инструменти” от квантовите мултиизмерни методи за изцеление като:

* Пирамидална трансмутация на паметта – метод, създаден от Жоел Декатийон, чрез който от ДНК се “изсмукват“ тежки спомени и блокажи, ненужна негативност, емоционални травми и кармични възли, прекодира се клетъчната памет

* IPR или Initial Path Room – освобождава влияния извън нашата воля – като манипулации и доминиране на някой от най-близкото ни обкръжение

* Лечение чрез възстановяване на връзката, на Ерик Пърл
Моника работи и с пранично лечение, Theta Healing, Ошо медитации, терапия за невропсихофизична оптимизация на връзките – създадена от флорентинските учени Риналди и Фонтани, Empower therapy на Coby Zvikler, терапия за разграждане на конфликти на Д-р Реймар Банис, методът Calligaris и Mental Couch.

Даниела Георгиева