Необходими продукти
- 1,5 чаена чаша овесени ядки
- 1,5 ч. ч. топла вода
- 1 яйце
- малко натрошено сирене
- 1 с. л. брашно
- 1 с. л. галета
- щипка-две сол
- 1 малка главичка лук
- суха чубрица
- млян черен пипер
Начин на приготвяне
Овесените ядки се накисват за час в топлата вода.
След това към тях се прибавят яйцето, малко натрошено сирене, брашното, галетата, щипка-две сол, лукът, нарязан на ситно /аз го настъргвам на едро ренде/, чубрицата и черният пипер.
Всичко се обърква с лъжица и се пържат малки кюфтенца, като тиганички /бухтички/ с помощта на лъжицата.
Овалват се в смес от галета и брашно.
Пържат се бързичко на средна температура.
Изваждат се върху кухненска хартия.
Надя Цветкова