Кюфтета от овесени ядки

Кюфтета от овесени ядки

Необходими продукти

  • 1,5 чаена чаша овесени ядки
  • 1,5 ч. ч. топла вода
  • 1 яйце
  • малко натрошено сирене
  • 1 с. л. брашно
  • 1 с. л. галета
  • щипка-две сол
  • 1 малка главичка лук
  • суха чубрица
  • млян черен пипер

Начин на приготвяне

Овесените ядки се накисват за час в топлата вода.
След това към тях се прибавят яйцето, малко натрошено сирене, брашното, галетата, щипка-две сол, лукът, нарязан на ситно /аз го настъргвам на едро ренде/, чубрицата и черният пипер.
Всичко се обърква с лъжица и се пържат малки кюфтенца, като тиганички /бухтички/ с помощта на лъжицата.
Овалват се в смес от галета и брашно.
Пържат се бързичко на средна температура.
Изваждат се върху кухненска хартия.

Надя Цветкова